Apple 5G modem verovatno neće ugledati svetlost dana jer kompanija navodno obustavlja projekat

Zbog tehničkih izazova, Apple 5G modem verovatno neće biti lansiran jer je kompanija navodno odlučila da obustavi njegov razvoj, čime završava godine ulaganja

Apple 5G modem verovatno neće ugledati svetlost dana jer kompanija navodno obustavlja projekat

Napori kompanije iz Kupertina kada je u pitanju Apple 5G modem, odnosno njegov razvoj, navodno nisu dali željene rezultate pa se projekat o lansiranju takvog proizvoda završava. Kompanija je na tu odluku došla zbog tehničkih problema sa kojima se susrela, čime višegodišnje investicije u ovaj projekat praktično propadaju.

Međutim, sam Apple nije potvrdio odluku, ali informacije o tome dolaze od nekoliko izvora. Jedan od njih je korejski blog Naver koji se poziva na izvore iz lanca snabdevanja proizvoda bliskih kompaniji. Slični izveštaji dolaze i od poznatog tehnološkog insajdera @Tech_Reve, koji ima istoriju plasiranja tačnih informacija.

Apple je razvijao svoj 5G modem, kako bi smanjio svoju zavisnost od kompanije Qualcomm, ali zbog prepreka i navodno nerealnih ciljeva koje je postavio, od te priče neće biti ništa. U planu je bilo da kompanija predstavi svoj 5G modem zajedno sa verzijom iPhone SE telefona, ali izgleda da će njeni telefoni ipak i dalje sadržati Qulacomm čipove.

Pre ovih izveštaja, novinar Mark Gurman objavio je da će Apple odložiti lansiranje ovog modema za 2026. godinu, baš zbog problema u razvoju, zbog kojih insajderske informacije sada imaju još veću utemeljenost.

Ranije su kružile glasine da je Apple 5G modem u ranom razvoju i da je kompanija uposlila na hiljade istraživača za taj projekat, ali da on ipak godinama zaostaje za Qualcomm tehnologijom. To je upravo jedan od razloga zbog kojih je verovatno došlo do ovakve odluke američkog giganta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Nikad neće biti ni blizu Huaweiu što se tiče 5G modema a ni 6G takođe. Džaba sve milijarde.

  2. illidan

    a mozda 7G?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi