Apple iznenadio lansiranjem iPad mini 7, najpovoljniji AI iPad tablet je konačno poboljšan nakon 3 godine

Apple je iznenadio celokupnu javnost i korisnike lansiranjem iPad mini 7 tablet računara sa A17 Pro čipom, AI podrškom i većom memorijom. U pitanju je najpovoljniji AI iPad do sada i što je najlepše od svega, bez povećanja cene za osnovni model

Apple iznenadio lansiranjem iPad mini 7, najpovoljniji AI iPad tablet je konačno poboljšan nakon 3 godine

Apple je iznenada objavio novu generaciju iPad mini 7, što je najavljeno putem saopštenja za javnost. Ovo poboljšanje je uglavnom fokusirano na unapređenje performansi. Opremljen je A17 Pro čipom i podržava Apple Intelligence, što ga čini trenutno najpovoljnijim AI iPad-om na zvaničnoj Apple web stranici.

Prošlo je 3 godine od lansiranja iPad mini 6, i konačno stiže nova generacija iPad mini 7 tablet računara. Spoljašnji dizajn se nije mnogo promenio u odnosu na prethodnu generaciju, sa istim 8.3-inčnim Liquid Retina ekranom. Kao odgovor na Apple Intelligence, najveći adut ove generacije je unapređenje performansi i poboljšani A17 Pro čip. Podržava Apple Pencil Pro, Apple Pencil (USB-C), Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3. Verzija sa mobilnom mrežom uklanja fizički SIM slot i koristi eSIM.

Vredno je napomenuti da A17 Pro čip iPad mini 7 ima 5-jezgarni GPU, dok A17 Pro čip u seriji iPhone 15 Pro koristi 6-jezgarni GPU. To je razlika između ova dva modela procesora.

Pored toga, prednja i zadnja kamera iPad mini 7 zadržavaju rezoluciju od 12 miliona piksela, ali su opremljene naprednijom Smart HDR 4 tehnologijom. Zadnja kamera kombinuje veštačku inteligenciju za automatsko prepoznavanje dokumenata direktno u aplikaciji za kameru i koristi novi True Tone blic kako bi eliminisala senke na dokumentima.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

iPad mini 7 ukida kapacitet od 64 GB i prelazi na 128 GB interne memorije za čuvanje podataka. Dostupne su tri verzije od 256 GB i 512 GB. Što se tiče boja, pored svemirski sive i starlight boje, dodate su i dve nove – plava i ljubičasta. Datum kada će se novi iPad mini 7 pojaviti u Apple prodavnicama još uvek nije određen, prenosi The Verge.

U poređenju sa 64 GB i 256 GB verzijama iPad mini 6, nova verzija iPad mini 7 uređaja sa 128 GB može se slobodno zaključiti, stiže bez povećanja cena, obzirom da će se početni model prodavati po najavljenoj sumi od 499 američkih dolara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi