Apple navodno sprema „grafenski termalni sistem“ za kontrolu pregravanja iPhone 16 serije

Američka kompanija Apple navodno sprema rešenje za pregrevanje svojih predstojećih uređaja iPhone 16 serije, a u pitanju je tzv. grafenski termalni sistem

Apple navodno sprema „grafenski termalni sistem“ za kontrolu pregravanja iPhone 16 serije

Grafenski termalni sistem trebalo bi da kontroliše pregrevanje u predstojećim uređajima iPhone 16 serije, a to bi trebalo da spreči probleme koje je ovogodišnja serija telefona imala. Zato već sad Apple navodno sprema rešenje za kontrolu temperatura budućih uređaja koji bi mogle da se dese kada je SoC telefona opterećen.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max su prvi Apple telefoni koji imaju napredni 3 nm čipset – A17 Pro, ali to nije dovoljno da problemi sa pregrevanjem uređaja nestanu. To je dovelo do zaključka da se Apple nije dovoljno fokusirao na implementaciju rešenja termalnih problema u novim uređajima, ali bi to moglo da se promeni sa predstojećim modelima iPhone 16 serije.

Grafenski termalni sistem nije nešto što je neuobičajeno među proizvođačima telefona, a Google je implementirao isto u nedavno lansiranoj Pixel 8 seriji telefona. Informaciju da i Apple radi na tome, objavio je insajder pod Twitter (X) imenom @KosutamiSan.

Uz to, on tvrdi i da će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max modeli dobiti metalni obod za bateriju kako bi takođe sprečio pregrevanja.

Novi Pro modeli trebalo bi da koriste A18 seriju čipova, ali i dalje nije jasno da li će procesor koji će ih pokretati zadržati „Pro“ u imenu. Takođe, glasine sugerišu da će Apple koristiti TSMC N3E proizvodni proces za sledeću generaciju mobilnih čipova. To je još jedna varijanta N3E 3 nm procesa koju je Apple koristio za A17 Pro, ali i za svoje M3 procesore. Isti proces će navodno za svoje čipsetove koristiti i konkurenti među dizajnerima poluprovodnika kao što su Qualcomm i MediaTek.

Ipak, iPhone 15 serija uređaja je najavljivana dugo i sa velikim uzbuđenjem, međutim, ubrzo po lansiranju naišla je na brojne probleme. Jedan od njih bio je i pomenuti problem sa pregrevanjem, a i dalje nije jasno da li će Apple ipak uspeti da se izbori sa njim i u predstojećoj generaciji telefona i uprkos grafenskom rešenju koje navodno sprema.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi