Apple ove godine bez M3 MacBook modela, a za 24” iMac još uvek postoji šansa

Ove godine ipak ostajemo bez novih Apple MacBook verzija sa M3 procesorom, dok za izlazak 24“ iMac desktop računara, još uvek ima nade

Apple ove godine bez M3 MacBook modela, a za 24” iMac još uvek postoji šansa

Apple se priprema da objavi izlazak svog prvog 3 nm procesora lansiranjem iPhone 15 Pro telefona čija je premijera zakazana sledeće nedelje. Novi čip stiže sa boljim računskim i grafičkim performansama uz istovremeno manju potrošnju energije. Pored A17 Bionic procesora, ranije se pričalo da će Apple lansirati MacBook Air i 13-inčni MacBook Pro sa unapređenim specifikacijama.

Navedeni modeli bi trebalo da dobiju novi M3 procesor. Međutim, sada dobro obavešteni analitičar koji poznaje prilike na ovom delu tržišta, tvrdi da Apple ove godine ipak neće lansirati nijedan MacBook model sa novim 3 nm procesorom.

Apple MacBook Air i 13-inčni M3 MacBook Pro modeli sa M3 čipom odloženi su do sledeće godine

Ovu vest je podelio analitičar Ming-Či Kuo u poruci postavljenoj na društvenoj mreži X, sugerišući da je malo verovatno kako će novi MacBook sa M3 čipom biti lansiran ove godine. Prvi izveštaji Marka Gurmana navode da Apple planira još jedan događaj do kraja ove godine, nakon Wonderlust-a. Njegov povod će navodno biti izlazak novih MacBook računara. Verovalo se da će kompanija iz Kupertina unaprediti karakteristike MacBook modela sa ekranom od 13 inča, kao i MacBook Pro od 13 inča, te da će im društvo praviti i novi iMac od 24 inča sa M3 procesorom.

Iako ovaj izvor tvrdi da od novih MacBook računara nema ništa, nije naveo ništa u vezi sa izlaskom iMac M3 modela desktop računara. Postoji izvesna mogućnost da će Apple unaprediti specifikacije 24“ iMac modela sa novim M3 procesorom. iMac je prvi u redu za poboljšanje jer ova mašina još uvek nije dobila verziju sa  M2 čipom. Trenutni 24” iMac dostupan je isključivo sa prvom verzijom Apple procesora iz “M” serije. Pored novog procesora, Apple bi mogao da uvede nove kolor opcije, ali to su u ovom trenutku samo nagađanja jer je konačna odluka u rukama kompanije Apple.

Apple M3 procesor za desktop i laptop Mac verzije će biti zasnovan na TSMC 3 nm arhitekturi, koja će pružiti bolje CPU i GPU karakteristike. Štaviše, čip takođe troši manje energije, što će biti jedan od glavnih aduta nove MacBook linije, jer će time produžiti trajanje baterije kako na „Air“ tako i na „Pro“ modelima. Apple bi takođe mogao ponuditi M3 čipove u različitim konfiguracijama. Budući da Apple povećava cenu svoje iPhone linije, možemo gotovo izgledno očekivati da će se isto desiti i sa cenama novih MacBook laptop računara.

Apple takođe želi da sledeće godine unapredi MacBook Pro sa 14” i 16” velikim ekranima tako što će im podariti još bolje verzije M3 Pro i M3 Max procesora. Sa druge strane Apple M3 Ultra procesori će biti ekskluziva Mac Pro i Mac Studio modela. Ukoliko Apple planira da predstavi MacBook Air modele na bazi M3 procesora sledeće godine, to bi značilo još jedno odlaganje za vrhunsku MacBook Pro liniju, prenosi wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Aleksandar_038

    Još će da ispadne da je ideja pravljenja gigantskih SOC-ova sa par stotina mm² površine neodrživa... Svašta... :)

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi