Big Boss je PC sa sedam RTX 4090 grafika i košta 29.000 evra

Jedna RTX 4090 grafika je nedostupna za većinu korisnika u Srbiji, pre svega zbog visoke cene, ali za one sa dubokim novčanikom, tu je Big Boss PC sa 7 grafika

Big Boss je PC sa sedam RTX 4090 grafika i košta 29.000 evra

Big Boss je brend PC nemačke kompanije Mifcom i namenjen je onima koji žele sve najbolje dostupne komponente. Pored sedam RTX 4090 grafika, Big Boss ima AMD Ryzen Threadripper Pro 5995WX sa 64 Zen 3 jezgra i Asus Pro WS WRX80E-SAGE SE WIFI II matičnu ploču sa 128 GB DDR4 3200 MHz memorije.

Da stvar bude još smešnija, ovaj računar ima više video memorije na grafikama (168 GB) nego RAM-a (128 GB), jer svaka grafika ima 24 GB VRAM na sebi. Pored toga, tu je jedan 4TB WD Black SN850X SSD, sa opcijom dodavanje još prema potrebi, kao i dva Super Flower napajanja od po 2 KW.

Sve to je spakovano u Phanteks – Enthoo Elite kućište, dok se za hlađenje procesora brine EKWB – EK-Pro Velocity sTR. I grafike su takođe vodeno hlađenje, a sistem koristi Distro-Block EK-Pro Manifold terminal, EKWB EK-XTOP Revo Dual D5 PWM Serial pumpu i kombinaciju četiri radijatora: EKWB – EK-Quantum Surface P560M + S480 + 2x S420 sa čak 10 Noctua NF-A14 i č4 NF-F12 ventilatora.

Kako prenosi ComputerBase, Mifcom ima celu porodicu Big Boss radnih stanica koje su namenjene za najzahtevnije stvari kao što su mašinsko učenje i 3D render.

Jedan od uslova da se sve ovo uklopi je korišćenje specijalnih EKWB vodenih blokova, koji omogućavaju da grafike zauzmu po jedan slot i budu naslagane jedna uz drugu. Potrošnja grafika je namerno limitirana na 300 W po grafici, što ne utiče previše na performanse, ali omogućava tiši i ekonomičniji rad. Ako uz ovakvu mašinu bilo koga zanima ekonomski aspekt rada.

Ako vam Threadripper Pro 5995WX nije dovoljan

Mifcom naglašava da će novi AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX, čiji se izlazak očekuje do kraja godine zameniti postojeći 5995WX model sa svojih superiornih 96 Zen 4 jezgra. Ovaj procesor će prosto zameniti postojeći, jer je kompatibilan sa sWRX8 podnožjem koje obezbeđuje ova matična ploča.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi