Dell linija za 2024. godinu, uključujući nove XPS 14 i XPS 16, procurela na internet

Dell linija za 2024. godinu spremna za CES u Las Vegasu, uključujući tu potpuno nove modele XPS 14 i 16, kao i nove Alienware laptopove.

Dell linija za 2024. godinu, uključujući nove XPS 14 i XPS 16, procurela na internet

Novo curenje informacija pokazuje nam da je Dell linija za 2024. godinu spremna za tradicionalni CES sajam u Las Vegasu, uključujući tu potpuno nove modele XPS 14 i 16, kao i nove Alienware laptopove.

Kako se približavamo kraju godine, CES 2024 je sve bliži, i sa sobom donosi gomilu novih informacija o premijum laptopovima svih proizvođača PC-a. Međutim, Dell je doživeo curenje informacija o svojoj CES postavi laptopova malo ranije, dajući nam uvid u ono što kompanija planira za narednu godinu kada su u pitanju njihovi vodeći proizvodi. Najznačajnije je svakako to što XPS linija doživljava značajne promene nakon nekoliko godina stagnacije, s predstavljanjem XPS 14 i XPS 16.

Laptop Dell linija za 2024. godinu – XPS 13, 14 i 16

Prvo, imamo pred sobom novu XPS porodicu, najpoznatiju Dell-ovu liniju proizvoda. Curenje informacija, koje nam dolazi od Windows Report-a, ukazuje da će XPS 13 dobiti “blago osveženje”, zadržavajući isti dizajn kao i prethodni model. Treba napomenuti da XPS 13 nije ažuriran za 2023. godinu jer Intel nije proizveo 9W procesor koji bi zamenio onaj korišćen u modelu za 2022. godinu, pa zato čak i jednostavno poboljšanje specifikacija predstavlja dobre vesti.

E sada, kada je u pitanju Dell linija za 2024. godinu, obratićemo pažnju na neke nove modele koje nismo očekivali. Izveštaj, pomalo čudno, naznačava da je ovo neka vrsta osveženja postojećeg proizvoda, mada kao što znamo, nije bilo Dell XPS 14 modela do sada. Laptop izgleda slično kao XPS 13 Plus, ali se tvrdi da ovaj novi model sadrži najnovije Intel procesore i Nvidia GPU-ove, nešto što ste ranije mogli dobiti uz XPS 15.

Na kraju, tu je XPS 16, još jedan potpuno novi član serije, koji se čini da zamenjuje XPS 17 iz prethodnih godina. Sve što se pominje je da će ovaj model sadržati dolazeće Intel Core Ultra procesore i Nvidia GeForce RTX 40 seriju grafike, čineći ga najmoćnijim od svih u XPS porodici.

Dell XPS 14 i XPS 16 čini se da prate vrlo sličan dizajnerski jezik, što konačno modernizuje izgled Dell-ovih većih laptopova. Iako je kompanija predstavila potpuno novi XPS 13 i 13 Plus 2021. godine, XPS 15 i 17 izgledaju isto već nekoliko generacija, pa ovo predstavlja jasnu promenu ritma. Pardon, dizajna.

Alienware gejmerski laptopovi dobijaju osveženje u vidu Intel Core Ultra H procesora i Nvidia grafike

Dell linija za 2024. godinu uključuje i nove Alienware gejmerske laptopove, koji su uglavnom osveženja. Nova serija uključuje Alienware m16 R2, m18 R2 i x16 R2, svi su naslednici laptopova lansiranih 2023. godine.

Novi 16-inčni modeli sadržaće Intel Core Ultra H procesore i Nvidia grafiku, kao što biste i očekivali od njih, iako se čini da će Alienware m18 R2 koristiti procesore koji ne nose novi Core Ultra brend.

Verovatno će kompanija koristiti Intel-ove HX-serijske procesore, koji se baziraju na desktop delovima, a samim tim i na Raptor Lake Refresh, koji je lansiran pre nekoliko nedelja. Ova postava još uvek ne koristi Intel-ov novi brend.

Jedna stvar koja se pominje u izveštaju jeste da će Alienware m16 R2 (i verovatno i drugi modeli) imati “Stealth Mode”, koji, prema izveštaju, “besprekorno prelazi iz gejminga u produktivnost”. Na osnovu naziva funkcije, čini se da bi to moglo značiti usporavanje procesora i GPU-a kako bi se održao nizak nivo buke ventila kada se laptop koristi za manje zahtevne zadatke. Međutim, nema jasne naznake ni u jednom smeru.

Tu su i novi monitori i periferije

Na kraju, prema curenju informacija, Dell linija za 2024. godinu će takođe predstaviti nove monitore i dodatke na CES 2024. Videćemo Dell UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitor, “super ultrawide” monitor sa 40-inčnim ekranom i odnosom stranica 32:9. Kao što ime sugeriše, izgleda da možete koristiti monitor kao centar za periferije povezane sa vašim PC-om, a ispod ekrana postoje čak i portovi na prednjoj strani, kako biste lakše povezivali dodatnu opremu.

Većina preostalih proizvoda dolazi iz Alienware-a, počevši od Alienware 27-inch 360Hz gaming monitora, čije ime dovoljno govori o tome šta donosi. Koristi Quad HD QD-OLED panel, što znači da možete očekivati jedno od najboljih HDR iskustava na tržištu, zajedno s vibrantnim bojama i pravom crnom. Zatim, tu je još Alienware 32 4K QD-OLED monitor.

Ovaj 32-inčni panel dolazi s veoma oštrom rezolucijom i ultrawide (21:9) odnosom stranica, i takođe koristi QD-OLED za isto vrhunsko HDR iskustvo, uključujući podršku za Dolby Vision HDR. Takođe podržava HDMI 2.1, što vam omogućava da iskoristite sve njegove mogućnosti sa najnovijim PlayStation i Xbox konzolama.

Na kraju, tu je i novi Alienware Pro bežični paket tastature i miša za gejmere. Tastatura ima dizajn od 75%, dok miš ima težinu od samo 60 grama, pa bi ovo trebalo biti pouzdano rešenje za gejmere.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi