Digital Trends: 3 razloga zbog kojih će Motorola obeležiti 2024. godinu

Kako polako počinjemo da gledamo ka onome šta nas očekuje u 2024. godini, stiče se utisak da bi jedna kompanija mogla posebno da se izdvoji - Motorola.

Digital Trends: 3 razloga zbog kojih će Motorola obeležiti 2024. godinu

Čuveni tehnološki sajt Digital Trends, koji mesečno poseti preko 20 miliona ljudi, izdvojio je kompaniju Motorola kao brend na čije telefone bi definitivno trebalo da obratimo pažnju u 2024. godini.

Prošla godina donela je brojne zanimljive smartfone i tehnologije, dok su Android telefoni generalno imali izuzetno dobru godinu.

Kako polako počinjemo da gledamo ka onome šta nas očekuje u 2024. godini, stiče se utisak da bi jedna kompanija mogla posebno da se izdvoji. U pitanju je Motorola.

Uprkos izuzetnoj reputaciji koja je prati godinama, Motorola je nekako uvek igrala iz drugog plana, a čini se da bi to moglo da se promeni u 2024. godini iz više razloga.

Motorola je ovladala premijum telefonima

Kompanija sa sedištem u Čikagu postigla je brojne bitne stvari tokom prošle godine, a sve je počelo predstavljanjem novih modela edge porodice unutar koje se izdvojio edge 40 pro.

Ono što je obeležilo ovaj model jesu brojne stvari koje je Motorola uradila kako treba.

Veliki 6.7-inčni OLED displej koji je užitak gledati zahvaljujući živopisnom prikazu, Snapdragon 8 Gen 2 procesor koji je šampion po performansama, čak i godinu dana nakon premijere, baterija koja bez problema može da traje dva dana uz brzo punjenje koje je vrlo brzo vraća na 100%, čak su i kamere, sa kojima je Motorola umela da ima problema u prošlosti, pokazale impresivne rezultate.

Iako smo u 2023. godini imali prilike da vidimo brojne premijum smartfone, Motorola edge 40 pro ističe se kao jedan od najkompletnijih i najboljih, posebno ako pogledamo cenu koja je bila znatno niža od one koju su imali konkurentski uređaji.

Brojni fanovi sa velikim iščekivanjem čekali su veliki povratak Motorole u premijum segment, i to je kompanija uradila u velikom stilu.

Motorola srednja klasa otišla je korak dalje

Motorola tokom 2023. godine nije samo zablistala u premijum segmentu, već su njeni uređaji srednje klase takođe otišli dalje u poređenju sa konkurencijom

Modeli g serije, kao i edge 40 i edge 40 neo modeli korisnicima su ponudili impresivne performanse, tehnologiju koju smo navikli da gledamo u višoj klasi, i možda najvažnije – atraktivan dizajn i boje zahvaljujući partnerstvu koje je Motorola ostvarila sa čuvenom kompanijom Pantone.

Možda najvažnije od svega, pogotovo kada su kupci u pitanju, činilo se da je svaki uređaj nudio mnogo više od cene po kojoj se prodavao, bilo da je u pitanju bio OLED ekran, optička stabilizacija, moćan procesor, pregršt memorije ili visoko osvežvanje displeja.

Šampion telefona na preklop

Pored toga što je Motorola velikim koracima išla napred u premijum i budžetnom segmentu, kompanija je pronašla vremena i da se nađe na čelu inovacija, posebno kada su u pitanju telefoni na preklop

Kompanija je u 2023. godini predstavila možda dva najvažnija telefona, modele razr 40 i razr 40 ultra.

Motorola razr 40 ultra donela je veliki spoljni ekran čije mogućnosti ni na koji način nisu bile ograničene u poređenju sa velikim displejom, za razliku od konkurencije koja je korisnicima ponudila spoljne ekrane znatno manjih mogućnosti. Razr 40 ultra ponudio je i izuzetan dizajn, upečatljive Pantone boje, otpornost na vodu i prašinu, impresivne performance, kao i sjajan softver koji je omogućavao da se sve aplikacije koriste na spoljnom ekranu bez ikakvih ograničenja.

Nikako ne smemo zaboraviti ni razr 40, koji je dolazio sa manjim ekranom, ali i nižom cenom koja je telefone sa savitljivim ekranima napokon učinila pristupačnim gotovo svima.

Šta nas očekuje u 2024?

Da li je 2023. bila savršena godina za Motorolu? Nije baš. Kompanija još uvek ima prostora da unapredi svoje uređaje, i to odlično čini iz godine u godinu pa isto možemo očekivati i ove.

Sa edge 40 pro modelom, koji je u 2023. godini gotovo doveden do savršenstva, možemo samo da zamislimo koliko će tek naslednik biti dobar. Motorola je pokazala i koliko standardni edge 40 može biti sposoban kada je srednja klasa u pitanju, pa samim tim očekujemo zanimljive novitete kada je ovaj model u pitanju.

A, nakon razr 40 i 40 ultra modela, sa velikim iščekivanjem očekujemo na koji način će Motorola ponovo pomeriti granice savitljivih telefona u 2024. godini.

Činjenica je da je Motorola imala jednu od najjačih godina iza sebe, i zbog toga sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo kuda će nas čuveni logo sa krilima slepog miša odvesti u 2024. godini.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Što se mene tiče i 2024. i 2025. i tako redom...😁😁😁

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi