Duel na vidiku: jeftiniji Samsung savitljivi telefon izgleda izlazi istovremeno sa iPhone 16

Jeftiniji Samsung savitljivi telefon u vidu pristupačnijeg Galaxy Z Fold6 treba da oduzme deo iPhone 16 pažnje jer navodno izlazi istovremeno kad i ova linija

Duel na vidiku: jeftiniji Samsung savitljivi telefon izgleda izlazi istovremeno sa iPhone 16

Nove glasine iz Koreje otkrivaju da bi jeftiniji Samsung savitljivi telefon, odnosno pristupačnija verzija Galaxy Z Fold6 modela umesto u julu, trebalo da izađe otprilike u istovreme kad i nova Apple iPhone 16 linija telefona. To znači negde u septembru ili oktobru, čime bi Samsung trebalo da ukrade deo Apple pažnje koju on dobija svake godine u tom periodu.

Ova taktika bi mogla da prođe uspešno, ali i da se obije o glavu kompaniji Samsung jer će Apple lansirati mejnstrim (nesavitljive) telefone, dok preklopni uređaj i dalje više važi za proizvod za specifičnu ciljnu grupu, iako je jeftiniji od ostalih, i skoro sigurno od iPhone 16 modela.

Interesantno je da Samsung izgleda ne deluje previše sigurno kada je u pitanju uspeh ovog modela, ukoliko je verovati glasinama o ciljanom broju isporuka – 200.000 do 300.000 jedinica u početku. Ipak, ako se zaista pojavi po ceni od oko 800 dolara kako smo juče saznali, verovatno je da će ta količina prilično brzo rasprodati.

Uz to, raniji datum lansiranja Fold6 i Flip6 serija telefona u poređenju sa debijem njihovih prethodnika prošle godine ponovo je „potvrđen“ ovom novom glasinom, pa za sada sve ukazuje na to da će tako i biti.

Samsung će navodno pojačati marketinšku kampanju o veštačkoj inteligenciji za svoje savitljive telefone sledeće generacije, s obzirom na to da se ta taktika dobro pokazala i za Galaxy S24 seriju, koja je imala 10 posto veće prodajne brojke od S23 linije. Galaxy Z Fold6 će navodno biti tanji od Fold5, a jeftiniji Fold6 će biti još tanji, jer neće imati podršku za S-Pen, piše GSMArena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi