Ekran Samsung Galaxy A55 briše patos konkurencijom

Iako na papiru možda deluju isto, ekran Samsung Galaxy A55 telefona je daleko ispred A54, ali čak i skupljeg S23 FE modela pokazuju najnoviji testovi

Ekran Samsung Galaxy A55 briše patos konkurencijom

Novi Samsung Galaxy A55 telefon donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na Galaxy A54 model, ali gledajući specifikacije na papiru, deluje kao da ekran nije jedno od tih poboljšanja. Iako A55 ima nešto veći ekran dužine dijagonale 6,4 inča, što rezultira i manjom gustinom piksela, ispostavilo se da novi model znatno bolji i dosta svetliji ekran nego A54, nadmašujući čak i Galaxy S23 FE sa kojim ne deli klasu.

Inače, oba modela srednje klase, tj. i A55 i A54 dele isti Super AMOLED tip ekrana sa HDR+ rezolucijom, brzinom osvežavanja od 120 Hz i maskimalnom svetlinom do 1.000 nita. Međutim, to je ono što je na papiru, u stvarnosti, postavka stvari je malo drugačija u korist novog Samsung Galaxy A55 telefona.

Prema testovima koje je sproveo DxOMark, ekran Galaxy A55 je najbolji u svojoj klasi, nadmašujući čak i Galaxy S23 FE. Ekran novog modela zauzima prvo mesto, S23 FE deveto mesto, a A54 poziciju 17.

Na globalnom nivou, novi A55 model se rangira kao 27. na listi, pobeđujući čak i iPhone 14 Plus za jedan poen. Prošlogodišnji Galaxy A54 nalazi se na 123. poziciji, dok je Galaxy S23 FE zauzeo 84. mesto.

DxOMark testovi pokazuju da ekran Galaxy S23 FE može da dostigne maksimalnu svetlinu od 1.421 nit, dok ekran Galaxy A55 doseže čak 1.638 nita, što je znatno više od najavljenog.

Slučaj ekrana Galaxy A55 pokazuje da Samsung obećava manje, aisporučuje više

Kako ekran Galaxy A55 može biti toliko bolji? Tajna je u tome što je ekran Galaxy A55, sa svojih 1.000 nita Super AMOLED ekrana, zapravo svetliji nego što je reklamirano.

Čak i Galaxy A54 nadmašuje zvaničnu cifru u ovim testovima, sa vrhuncem od 1.344 nita – impresivno, ali ne i dovoljno da nadmaši S23 FE ili A55. Galaxy A55 pokazuje da, iako njegove zvanične specifikacije ekrana stavljaju u istu kategoriju kao Galaxy A54, stvarna upotreba može ispričati drugačiju priču.

Nju će ispričati i Benchmark redakcija, kada ovaj telefon stigne na testiranje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi