Galaxy A55 je prvi Samsung telefon srednje klase koji konačno pruža dobre performanse u startu

Lansiranjem svog novog Galaxy A55 telefona srednje klase, Samsung je konačno prekinuo svoj niz objavljivanja ovakvih uređaja u loše optimizovanom stanju

Galaxy A55 je prvi Samsung telefon srednje klase koji konačno pruža dobre performanse u startu

Performanse Samsung Galaxy telefona srednje klase pri lansiranju bile su uglavnom problematične uprkos napretku Snapdragon i Exynos čipova u poslednjih nekoliko godina, a najnovijim izdanjem A serije deluje da je ovaj niz okonačn. Naime, Galaxy A55 je prvi telefon Samsung A serije u poslednjih nekoliko godina koji ima dobre performanse od prvog dana.

U ovoj situaciji, možda je bilo najgore to što su telefoni koji su najviše patili od loše optimizacije od momenta lansiranja u poslednje dve do tri godine, bili upravo oni iz Galaxy A5_ linije, koja je važi za najbolju kada je u pitanju Samsung srednja klasa. Poslednji telefoni ove linije koji nisu razočarali u ovom pogledu su Galaxy A52, A52 5G i A52s modeli, podseća SamMobile.

Prošlogodišnji, i onaj model pre toga, odnosno Galaxy A54 i A53 modeli imali su previše bagova u prvim danima po objavljivanju i bilo im je potrebno nekoliko ažuriranja pre nego što su počeli optimalno da funkcionišu. Problemima nije pomoglo ni to što su oba modela pokretala Samsung čipovima, pri čemu je prošlogodišnji model imao više problema nego Galaxy A53.

Nasuprot njemu, još jedan pripadnik srednje klase, Galaxy A34 lansiran istovremeno, imao manje problema, dok ga je ujedno pokretao čipset druge, MediaTek kompanije.

Tako smo konačno stigli do ovogodišnjeg Galaxy A55 modela i za sada svi izveštaji ukazuju da on nema očiglednih problema. Iako naravno ne može da se poredi sa Galaxy S24 linijom kada je u pitanju brzina i fluidnost, ali u odnosu na svoje prethodnike, radi prilično dobro.

Razlozi za prekid lošeg niza mogu biti ili to što je Samsung radio na svojoj softverskoj optimizaciji, ili to što Exynos 1480 čip sa AMD GPU-om i radnom memorijom od 12 GB jednostavno pomaže da stvari deluju mnogo bolje nego ranije. Naravno, možda su u pitanju oba razloga, ali definitivno ovo izgleda kao dobar korak napred koji čitavoj kategoriji telefona srednje klase drži solidan nivo.

U svakom slučaju, informacije o ovom telefonu, nadamo se lepe, moći ćemo detaljnije da iznesemo kada Samsung Galaxy A55 bude stigao na test u Benchmark redakciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. Pa ti sad kupi Samsung i veruj PR sluzbi!

  2. NenadLazic

    Imam a52s i jos uvek nemam razlog da se prebacim na naredni a50 telefon. Jedino sto bih voleo jeste tih 5000mah, a i dizajn a55 je po meni prelep

  3. Kada stiže A55 kod naših operatera?!

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi