Google Pixel 9 i iPhone 16 Pro će deliti isti Samsungov ekran

Nakon debija “Actua” ekrana u Google Pixel 8 seriji, Google planira da koristi isti Samsung OLED ekran u Pixel 9 seriji koji će Apple koristiti u iPhone 16 Pro

Google Pixel 9 i iPhone 16 Pro će deliti isti Samsungov ekran

Google Pixel telefoni nikada nisu baš držali korak sa konkurencijom kada je reč o korišćenju najnovijih specifikacija, ali kompanija je u nekim oblastima značajno napredovala. Nakon debija “Actua” ekrana na Pixel 8 seriji, Google navodno planira da koristi isti Samsung OLED ekran u Pixel 9 seriji koji će Apple koristiti u iPhone 16 Pro.

Pixel 8 serija je označila značajno poboljšanje u kvalitetu ekrana za Google, privremeno pružajući najbolji ekran pametnog telefona na američkom tržištu. Ovo je postignuto uz pomoć OLED panela od Samsunga, poznatog po izuzetnoj svetlini i reprodukciji boja.

Prema novom izveštaju, Google će nastaviti da sarađuje sa Samsung Display za svoje ekrane. ETNews izveštava da će Google koristiti unapređeni “M14” OLED panel od Samsunga, koji obećava veću svetlinu i poboljšan vek trajanja. Ova nova generacija OLED panela će se koristiti u Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL i Pixel 9 Pro Fold modelima.

Google Pixel 9 serija stiže 13. avgusta

Važno je napomenuti da Google neće biti jedina kompanija koja koristi ovaj panel. Očekuje se da i iPhone 16 Pro linija ima isti “M14” OLED panel. Apple već neko vreme koristi Samsungove vrhunske ekrane u svojim Pro iPhone modelima, pri čemu je prethodna generacija “M12” panela korišćena u ranijim modelima.

Osnovni iPhone 16 modeli će nastaviti da koriste “M12” panel, ali će iPhone 16 Pro i Pro Max unaprediti na “M14”, kao i Pixel.

Google planira da lansira Google Pixel 9 seriju 13. avgusta, ranije nego što je uobičajeno, dok se očekuje da će Apple nove iPhone uređaje predstaviti u septembru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi