Google Pixel Fold zvanično najavljen

Nakon nekoliko godina odlaganja, Pixel Fold, prvi telefon sa savitljivim ekranom kompanije Google je zvanično najavljen, samo nekoliko dana pre I/O konferencije

Google Pixel Fold zvanično najavljen

S obzirom na to koliko smo informacija o novom Google Pixel Fold telefonu dosad već videli, zvanična najava nas nije iznenadila u mnogo čemu, osim možda što smo je očekivali na samoj I/O konferenciji 10. maja.

Google je na sajtu svoje zvanične prodavnice objavio prve slike svoj prvog telefona sa savitljivim ekranom, krajnje jednostavnog naziva – Pixel Fold. Google nije otkrio nikakve specifikacije novog uređaja, što je verovatno namerno ostavljeno za konferenciju, ali kratak video snimak prikazuje spoljašnji ekran pune veličine na telefonu koji se otvara slično kao i Samsung Galaxy Z Fold.

Deo sa kamerama na poleđini je jako sličan prepoznatljivom dizajnu Pixel telefona, i odgovara slikama koje su procurile pre sedam dana.

Prema onome što smo dosad čuli sa nekoliko strana, spoljni ekran bi trebao da meri 5,8 inča po dijagonali, što ga čini prilično kompaktnim, a otvoren telefon ima veliki skoro kvadratni ekran dijagonale 7,6 inča. Pretpostavlja se takođe da će se Pixel Fold oslanjati na Tensor G2 čipset, kao i da će ovaj telefon napredniji savitljivi OLED ekran nego Samsung Galaxy Z Fold5, koji treba da stigne tek na jesen.

Jedina stvar koja nam se možda neće svideti potencijalnim korisnicima ovog telefona je ozbiljno veliki okvir unutrašnjeg ekrana u kojem se nalazi selfi kamera, što je praksa koju smo zaboravili pre dobrih pet godina.

Kada su cene u pitanju, moraćemo da sačekamo I/O konferenciju u sledeću sredu, ali se očekuje da će novi Pixel Fold koštati 1.7999 USD, a da će telefon do prvih kupaca stići tek krajem juna meseca.

Pored uređaja, koji svakako izgleda interesantno, očekuje se da će se Google konačno pozabaviti radom Android operativnog sistema sa telefonima ovog tipa, sa dva ekrana, što je postala rak-rana mnogih drugih proizvođača, koji naprave dobar uređaj, ali potpuno zakažu na softveru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi