Honor 90 GT debitovao u Kini sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom i 24 GB RAM-a

Još jedan telefon – Honor 90 GT debitovao je danas u Kini dopunjujući seriju 90, a pokreće ga Snapdragon 8 Gen 2, ima 24 GB RAM-a kao i 100 W punjenje

Honor 90 GT debitovao u Kini sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom i 24 GB RAM-a

Kineska kompanija Honor može da se pohvali još jednim flegšip uređajem koji dopunjuje njenu 90 seriju telefona, a to je Honor 90 GT. Ovaj telefon donosi impresivne specifikacije uključujući prošlogodišnji, ali jak Snapdragon 8 Gen 2 čipset, ima RAM opcijedo 24 GB, ali i veoma brzo punjenje od 100 W.

Telefon ima AMOLED ekran veličine dijagonale 6,7 inča sa rezolucijom od 1200x2664p i brzinom osvežavanja ekrana od 120 Hz. Ni ovaj Honor ekran nije ostao bez PWM zatamnjivanja, ugrađenog skenera otiska prsta i prednje kamere sa 16 MP koja je smeštena unutar izreza na gornjem delu panela.

Na poleđini telefona nalazi se glavna kamera sa Sony IMX906 senzorom rezolucije 50 MP, koja ima i optičku stabilizaciju slike, a uz nju tu je i ultraširoka kamera sa 12 MP. Glavna zvezda uređaja je Qualcomm čipset, koji je do nedavno, iako nije najnoviji, bio najbolji čip na tržištu – Snapdragon 8 Gen 2 i to u kombinaciji sa do 24 GB radne memorije, što je najviše nego u bilo kom Honor telefonu do sada.

Osnovna varijanta konfiguracije Honor 90 GT telefona nudi RAM od 12 GB, a srednja 16 GB, koje se, uključujući i najbolju, mogu kombinovati sa prostorom za skladištenje koje ide od 256 GB pa sve do 1 TB.

Softver koji ima ovaj telefon je MagicOS 7.2 koji je zasnovan na Android 13 operativnom sistemu, a baterija koja ga pokreće je kapaciteta 5000 mAh sa veoma brzim punjenjem od 100 W. Na strani dizajna, telefon je dostupan u opcijama crne, plave i zlatne boje.

Za sada je ovaj telefon samo na kineskom tržištu i tamo košta od 2599 do 3699 kineskih juana što je otprilike na nivou od 333 do 475 evra posle konverzije valute. Ukoliko ovaj telefon bude bio dostupan i u Srbiji, sigurno ćete biti obavešteni na vreme.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (8)
  1. Mislim da 24GB RAM memorije Snapdragon Gen2 ne može iskoristiti.

  2. Nikola mJet

    Ram memorija je fokus/mamac prodaje za 2024. Preterijavanje beskorisno kao i mpx ali mami oci :)

  3. Ram memorija je fokus/mamac prodaje za 2024. Preterijavanje beskorisno kao i mpx ali mami oci :)

    Nema šta mamiti ko se imalo razumije u tehnologiju.

  4. marinko98

    Mislim da 24GB RAM memorije Snapdragon Gen2 ne može iskoristiti.

    Ne može ga ni kupac/korisnik iskoristiti.

  5. Lanikor

    Ista stvar kao i punjaci od 1kW koje fura pola proizvodjaca sad, telefoni su udarili u neki tehnoloski plafon za prosecnog korisnika pa sad pumpamo brojke koje u praksi ne menjaju nista.

  6. Ista stvar kao i punjaci od 1kW koje fura pola proizvodjaca sad, telefoni su udarili u neki tehnoloski plafon za prosecnog korisnika pa sad pumpamo brojke koje u praksi ne menjaju nista.

    Taj punjač nije za mobilne uređaje.

  7. Lanikor

    Ne bukvalno 1kW...

  8. 100W punjenje je ok skroz zapravo.

    Ostalo se slažem, deluje da nema potrebe pojačavati procesore, ali uzmite u obzir da sada svašta može sa kamerom i AI editovanje slika iz galerija, trebaće snage za te gluposti. Jeftinije im je tako nego da budže kamere fizički.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi