Honor Magic6 serija navodno dobija telefoto kameru sa 160 MP

Telefoto kamera sa periskopskim sočivom za predstojeću Honor Magic6 seriju telefona navodno dobija senzor od 160 umesto 200 MP, ukazuju nove glasine

Honor Magic6 serija navodno dobija telefoto kameru sa 160 MP

Predstojeća Honor Magic6 serija telefona imaće navodno zum kameru sa periskopskim telefoto sočivom i senzorom od 160 umesto 200 MP, na šta su ranije glasine ukazivale. Sada najnoviji izveštaj poznatog insajdera sa društvene mreže Weibo DigitalChatStation ukazuje da je Honor odlučio da preskoči senzor sa 200 MP, ali i da za glavnu kameru uvrsti OV50K senzor veličine 1/1,3 inča.

Čak i sa manjim brojem piksela, deluje da Honor za svoje nove telefone stavlja snažan fokus na periskopsko sočivo telefoto kamere. Čak i sa senzorom od 160 MP, zum kamera predstojeće serije telefona pozicionira kompaniju u sam vrh industrije pružajući telefoto kameru najveće rezolucije na aktuelnom tržištu.

Jedini potencijalni konkurent ovoj seriji telefona i njenim kamerama biće Vivo X100 Pro+ za koga kruže glasine da će imati telefoto kameru sa 200 MP, pod uslovom da se ne pojavi pre Honor Magic6 serije.

U međuvremenu, insajder otkriva da će senzor glavne kamere na novim Honor telefonima biti otprilike iste veličine kao i glavna kamera na Samsung Galaxy S23 Ultra telefonu. Glavna kamera sa OmniVision senzorom trebalo bi da pravi kvalitetne slike i podržavaće je LOFIC tehnologija sa CMOS senzorima zasnovanim na kondenzatoru sa bočnim prelivanjem, što je nešto slično kao i na Xperia 1 V i Oppo Find N3 telefonima.

Honor Magic6 serija trebalo bi da debituje uskoro u Kini, a njeno globalno lansiranje insajderi očekuju nešto kasnije. O uređajima koji će je činiti ne znamo mnogo, ali oni će definitivno imati najnoviji Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset sa AI mogućnostima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi