Sony LYTIA senzori stižu i na Xiaomi 14 Ultra, Vivo X100 Pro+ i Oppo Find X7 Pro telefone

Samo što smo saznali da će Sony LYTIA senzori biti u OnePlus 12, već stižu glasine da će ih imati i Xiaomi 14 Ultra, Vivo X100 Pro+ i Oppo Find X7 Pro telefoni

Sony LYTIA senzori stižu i na Xiaomi 14 Ultra, Vivo X100 Pro+ i Oppo Find X7 Pro telefone

Novi izveštaj poznatog kineskog insajdera DigitalChatStation tvrdi da će se Sony LYTIA senzori naći i u Xiaomi 14 Ultra, Vivo X100 Pro+ i Oppo Find X7 Pro telefonima. Ovi uređaji navodno će imati nadograđeni jednoinčni senzor kamere pod nazivom Sony LYT-900.

Prema nepotvrđenim informacijama, sve tri kompanije već testiraju novi hardver i rezultati su navodno obećavajući. Senzor će predstaviti novu DCG (Dual Conversion Gain) tehnologiju, koja se verovatno odnosni na slojeviti dizajn koji Sony forsira poslednjih godinu dana.

Do sada smo viđali manje fotografske uređaje koji navodno odgovaraju performansama senzora jednoinčnog tipa, a sada bi trebalo da vidimo najbolje iz oba sveta. Insajder veruje da će Oppo Find X7 Pro biti prvi telefon koji će pokazati novi optimizovani Sony jednoinčni senzor.

Međutim, najverovatnije je da će sve tri kompanije lansirati svoje telefone u bliskom nizu sledeće godine, tako da neće biti dugotrajne ekskluzivnosti.

Osim ovih neproverenih, ali verovatno tačnih informacija, danas smo i iz zvaničnih Oppo i Sony saopštenja saznali da će prvi telefon na svetu koji će imati Sony LYTIA senzor kamere višeg ranga biti OnePlus 12. Analitičari veruju da će u pitanju biti Sony IMX 966 od 50 MP veličine 1/1,4 inča, a trebalo bi da pomogne kameri telefona da pravi bolje fotografije pri lošem osvetljenju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi