OnePlus 12 biće prvi telefon na svetu sa novim Sony LYTIA senzorom kamere

Kompanije OnePlus i Sony najavile su prvi telefon na svetu sa novim Sony Lytia senzorom kamere za poboljšavanje fotografije pri lošem osvetljenju – OnePlus 12

OnePlus 12 biće prvi telefon na svetu sa novim Sony LYTIA senzorom kamere

OnePlus je druga Oppo ćerka firma posle Vivo kompanije koja ima koristi od partnerstva krovne grupe sa Sony brendom LYTIA mobilnih senzora slike. Oppo je najavio svoje strateško partnerstvo sa Sony gigantom još u septembru i najavio da će njegovi telefoni doneti dvoslojne Sony LYTIA senzore, a sada znamo da će prvi telefon na svetu sa takvim unapređenjem biti OnePlus 12 telefon.

Analitičari očekuju da će senzor koji dobije OnePlus 12 biti IMX 966 od 50 MP, koji bi trebalo da ima Sony dvoslojnu tehnologiju piksela tranzistora. Upravo to trebalo bi da ovom telefonu pruži bolje mogućnosti fotografisanja pri slabom osvetljenju.

Nova generacija Sony LYTIA svetlosne metafore donosi lepotu svetla i otvara novu budućnost za mobilno snimanje“, piše u (mašinski prevedenoj) objavi na kineskom zvaničnog Weibo naloga OnePlus.

S druge strane, još jedna Oppo ćerka firma, odnosno njegova Vivo podružnica najavila je da će Vivo X100 serija telefona imati prilagođenu verziju LYT800 senzora, ali OnePlus 12 će ipak dobiti senzor višeg ranga.

U junu, Sony je najavio da će proširiti svoju LYTIA liniju senzora sa proizvodima od 50 megapiksela, a baš za predstojeći OnePlus telefon očekuje se da će imati primarnu kameru sa pomenutim IMX966 od 50 MP.

Taj senzor je navodno veličine 1/1,4 inča, a tehnologija piksela koju ima su dva sloja tranzistora, slično kao i na ExmorT IMX 888 slojnom CMOS senzoru koji je debitovao na Xperia 1 V ranije ove godine. Ova tehnologija suštinski omogućava više svetla i bolje noćne fotografije, tako da u tim oblastima očekujemo poboljšanja kada je u pitanju OnePlus 12 u odnosu na prethodnika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi