Honor sprema tri premijere telefona u narednih deset dana

Globalna premijera Honor 90 telefona zakazana je za 6. jul u Parizu, a pored toga ova kompanija sprema premijere X50 i Magic V2 za 5. i 12 jul u Kini

Honor sprema tri premijere telefona u narednih deset dana

O Honor 90 smo pričali već više puta, pa se nećemo ponavljati, detalje možete videti ovde, a Honor X50 i V2 su posebno zanimljivi. Honor X50 će doneti novi Snapdragon 6 Gen 1 čipset, koji bi trebao da popuni prostor između Snapdragon 4 i Snapdragon 7 klasa čipsetova. Sa druge strane, gospodin Džordž Žao, CEO kompanije Honor kaže da će novi Magic V2 biti telefon koji će doneti “revoluciju u svet telefona sa savitljivim ekranima”.

Danas su procurili AnTuTu i Geekbench rezultati testova Honor X50 modela, koji bi po performansama trebalo da bude uporediv se Snapdragon 778G+ i Dimensity 7050. Sa druge strane, rezultati kažu da su sirove CPU performanse malo bolje.

Snapdragon 6 Gen 1 je u stvari evolucija čuvenog Snapdragon 695 čipseta, koji je bio odličan u svemu, sem u činjenici da je bio ograničen na 1080p video snimanje. Novi 4 nm čipset ima 40% bolje CPU i 35% bolje grafičke performanse od prethodnika, a sve to je vrlo uporedivo sa rezultatima koje imaju telefoni sa Dimensity 7050 čipsetom, poput Realme 11 Pro modela koji je trenutno kod nas na testu, a koje možete videti u galeriji iznad.

Honor je obećao da će X50 doneti veliki zakrivljeni 6,78-inčni ekran (2652×1200 pix, 120 Hz) i najveću količinu RAM i interne memorije dosad, za sve fanove X serije. Tu je i sistem kamera od 108 +2 MP nazad i jedna od 8 MP napred. Baterija bi trebalo da ima kapacitet od 5.800 mAH, a u paketu da stiže brzi punjač snage 35 W, što je poznato iz podataka koji su priloženi kineskim platformama za sertifikaciju 3C i TENAA. Nagađa se da će cena u Kini za 16/512 GB verziju biti oko 220 USD, piše Playful Droid.

Sa druge strane, samo sedam dana kasnije sprema se i velika premijera Magic V2 savitljivog telefona, od kojeg se očekuju unapređenja poput bežičnog punjenja, vodootpornosti, ali i softverskih unapređenja, koja će doneti bolju iskoristivost velikog ekrana na preklop.

Prema navodima GSMArena, Honor Magic V2 bi trebalo da stigne u dve verzije: jedna sa Snapdragon 8+ Gen 1 i druga sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom, što je jako interesantan potez ove kompanije, naravno, ukoliko se pokaže istinitim.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Da li će biti nekih akcija kod nas, za 90 ili starije modele?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi