iPhone 15: Titanijum i kamere su glavni aduti Pro modela

Apple planira premijeru svojih novih iPhone 15 telefona u utorak, zajedno sa satovima i slušalicama, ključni aduti su novi ram i unapređene kamere Pro modela

iPhone 15: Titanijum i kamere su glavni aduti Pro modela

Septembar je vreme u koje Apple dobija ozbiljan vetar u leđa kada su prihodi kompanije u pitanju. Apple cilja prodaju skupljih iPhone Pro modela, jer na njima ima veću zaradu i oni su često nosioci promena nove serije. Ove godine u pitanju su titanijumski ram i bolje kamere.

Pored novina, ove godine se očekuje da Apple podigne cenu svojih top modela, pre svega zbog pomenutih skupljih komponenata – titanijumskog rama, novih senzora kamere i većim skladišnim prostorom. Sve ove stvari bi trebalo da budu razlozi zbog kojih će neko želeti da kupi najbolje iz iPhone 15 ponude.

Još neke novine su što bi Phone 15 Pro modeli, za razliku od standardnih mogli da dobiju još bolju autonomiju baterije, kao i veće brzine prenosa podataka preko novih USB-C konektora. Ono što malo ko pominje je činjenica da bi iPhone 15 Pro modeli trebalo da dobiju brži Bionic čip i posebno action dugme koje bi moglo da ostane ekskluziva Pro serije.

Da li će razlika između Pro i ne-Pro modela biti 200 ili 300 evra, koliko se procenjuje, moraćemo da sačekamo do utorka. To će sigurno da zavisi i od kvaliteta zum kamere kojom će biti opremljen iPhone 15 Pro Max.

U proteklih nekoliko godina Pro modeli su se međusobno razlikovali po veličini ekrana i kapacitetu baterije, ali su ostale komponente bile iste. Međutim, od ove godine, Apple bi mogao da dodatno diferencira najjači mode sa periskop sočivom sa 3x do 6x zumom na telefoto kameri, piše Bloomberg.

Nova premijera dolazi u trenutku kada je cela industrija pametnih telefona u padu u poslednja dva kvartala, pa je pitanje koliko će Apple imati snage da to malo promeni. S druge strane, ako je u prošlosti neko imao snage da to uradi, to je Apple. Ne treba zaboraviti da im ne idu na ruku ni zabrane koje je Kina uvela, a koje se odnose na korišćenje iPhone telefona kod vladinih službenika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. telenorce

    Kad počinje predstava?

  2. durlancity

    19h po nasem, sutra.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi