iPhone 16 Pro Max će navodno obarati rekorde u trajanju baterije, više nego bilo koji iPhone model do sada

Predstojeći iPhone 16 Pro Max ne samo da će navodno nadmašivati Phone 15 Plus kada je u pitanju baterija, već će imati najbolji vek baterije za iPhone do sada

iPhone 16 Pro Max će navodno obarati rekorde u trajanju baterije, više nego bilo koji iPhone model do sada

Akcenat na predstojećim Apple modelima telefona biće navodno produženi vek trajanja baterije, a sve zahvaljujući većoj ćeliji i komponentama koje zahtevaju manje energije. Sa širokim spektrom nadogradnji, iPhone 16 Pro Max i iPhone 16 Pro modeli trebalo bi da buduna tržištu kasnije tokom ove godine. Uređaji su u ranoj fazi testiranja i Apple planira da uvede neke spoljne i unutrašnje nadogradnje, tvrde insajderi.

Prema informacijama koje je podelio korisnik „yeux1122” na Naver blogu, produženi vek trajanja baterije na iPhone 16 Max Pro modelu je navodno potvrđen i ona će biti najbolja u istoriji svih dosadašnjih modela Apple telefona. Ova informacija dolazi nakon što je iPhone 15 Plus nedavno dobio titulu pametnog telefona sa najdužim trajanjem veka baterije prema MKBHD nagradama za 2023. godinu, ali čini se da Apple ima planove za preuzimanje titule i ove godine, ali sa svojim Pro Max modelom.

Prema nekim izvorima, iPhone 16 Pro Max mogao bi da bude opremljen, ne samo jačom, već i znatno većom baterijom u odnosu na sve prethodne modele. Ostali modeli takođe će navodno imati poboljšane kapacitete, osim iPhone 16 Plus modela, za koga insajderi pretpostavljaju da će zadržati postojeći kapacitet. Međutim, detalji u ovoj fazi nisu konačni, jer poslednju reč ima Apple.

iPhone 16 Pro modeli će navodno imati i veće ekrane od trenutnih modela iz serije 15. Predviđeno je da manji iPhone 16 Pro ima displej dužine dijagonale od 6,3 inča, što je porast u odnosu na ekran od 6,1 inča koji ima iPhone 15 Pro, piše WccfTech. Zbog izbora većeg displeja, uređaji će morati da imaju i veće, redizajnirano kućište. Zbog ovog uvećanja kućišta Apple će dobiti i prostor unutar telefona za smeštaj veće baterije.

Iako je veći kapacitet baterije od vitalnog značaja za duži vek trajanja baterije, pomenuti korisnik sa Naver bloga, takođe navodi u naknadnoj objavi da će modeli iPhone 16 Pro imati unapređene unutrašnje komponente za poboljšanu potrošnju energije.

Sa ova dva aspekta u kombinaciji, iPhone 16 Pro Max mogao bi da isporuči najbolju bateriju kada je u pitanju bilo koji pametni telefon na tržištu, slično kao iPhone 15 Plus. Trajanje baterije iznad granice od 30 sati za iPhone 16 Pro Max je izvesna pobeda u odnosu na iPhone 15 Pro Max model, čija je baterija maksimalno traje 29 sati.

Osim trajanja baterije, novi iPhone 16 Pro Max trebalo bi da imaju i nadograđene senzore kamere, ali i novi taster za snimanje, usmeren ka poboljšanju video funkcionalnosti kamere. Važno je napomenuti da se uređaji trenutno nalaze u ranoj fazi razvoja, pa se planovi kompanije Apple mogu promeniti u budućnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi