iPhone 16 donosi Capture button, izdvojenu funkciju za jednostavnije snimanje video zapisa

Očekuje se da će iPhone 16 uređaj predstaviti Capture button, novu funkciju koja će olakšati i ubrzati snimanje video zapisa

iPhone 16 donosi Capture button, izdvojenu funkciju za jednostavnije snimanje video zapisa

Od iPhone 16 uređaja, koji će se već očekivano pojaviti u trećem kvartalu naredne godine, očekuje se da će predstaviti novu funkciju koja će olakšati i ubrzati snimanje video zapisa.

Prema izveštaju Marka Gurmana iz Bloomberga, budući uređaji imaće Capture Button koji će omogućiti korisnicima da započnu snimanje videa jednostavnim pritiskom na samo jedno dugme.

Capture Button će se nalaziti na donjem desnom delu iPhone 16, zamenjujući mmWave antenu koja trenutno postoji na modelima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Antena će biti premeštena na levi deo uređaja, ispod tastera za zvuk i Action tastera. Modeli izvan SAD-a nemaju mmWave antenu, pa im neće biti potrebne promene kako bi se prilagodili Capture Button-u.

iPhone 16 Capture button biće kapacitivni taster

Taster neće biti fizički, već kapacitivan, pružajući taktilnu povratnu informaciju. Takođe će imati senzor sile koji može detektovati različite nivoe pritiska. Nejasno je tačno kako će taster raditi, ali moguće je da će lagano pritiskanje pokrenuti kameru, dok će jače pritiskanje pokrenuti snimanje videa.

Druga mogućnost je da taster nudi različite opcije za fotografisanje ili snimanje videa (uključujući prostorne video zapise) u zavisnosti od nivoa pritiska.

Capture Button je jedna od glavnih dizajnerskih promena koje Apple planira za iPhone 16, a koji će takođe imati manji izrez, 120Hz ProMotion ekran i unapređene kamere. Očekuje se da će taster biti dostupan na sva četiri modela iPhone 16, koji će verovatno biti najavljeni u septembru 2024. godine.

Capture Button može biti korisan dodatak korisnicima koji žele brzo i jednostavno snimiti video zapise, posebno uz naočare za virtuelnu stvarnost Vision Pro na kojima Apple radi. Naočare bi mogle podržavati 3D prostorne video zapise koji se mogu snimati pomoću iPhone 16 i reprodukovati na imerzivan način.

Trenutno, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max mogu snimati prostorne video zapise koristeći Wide i Ultra Wide kamere istovremeno, sa ovom funkcijom dodatom u iOS 17.2.

Standardni modeli iPhone 16 će imati novu vertikalnu raspodelu sočiva koja će im omogućiti da takođe snimaju prostorne video zapise, tako da ova funkcija neće biti ograničena na Pro modele u budućnosti. Ipak, prostorni video zapisi moći će se pregledati samo pomoću naočara za virtuelnu stvarnost Vision Pro.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Opet rupa u saksiji ... Sony ima to (takvo/slično) dugme "oduvek" sa mnogo više funkcija .

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi