iPhone 16 Pro imaće novi dizajn sa drugačijim tasterima

Nezvanične CAD datoteke otkrivaju dizajn iPhone 16 Pro modela telefona sa većim Action tasterom, novim Capture dugmetom za slikanje i još nekoliko noviteta

iPhone 16 Pro imaće novi dizajn sa drugačijim tasterima

Iako treba da prođe još vremena pre nego što konačno vidimo iPhone 16 Pro seriju u punom sjaju, nagoveštaji o njoj već dolaze kroz različite rendere i fajlove koji opisuju njen izgleda. Na osnovu dosadašnjih informacija koje su insajderi objavljivali, među kojima su i CAD datoteke (kompjuterski zasnovani 2D i 3D modeli), možemo okvirno zaključiti kako će novi iPhone Pro telefon izgledati i koje nove funkcije donosi.

Na portalu 91Mobiles, koji je posvećen mobilnim uređajima i tehnologiji, a poznat je po renderima zasnovanim na CAD datotekama koje često objavljuje, pojavile su se informacije o dolazećem iPhone 16 Pro modelu telefona, koje sugerišu da će posedovati veće Action dugme.

Dodatno, otkriveno je i novo Capture dugme na drugoj strani uređaja, namenjeno zadacima povezanih sa kamerom. S obzirom na dosadašnji Apple pristup, dugme će verovatno obavljati više funkcija osim samo onih namenjenim kameri.

Isti izvor takođe tvrdi da ima uvid u dimenzije predstojećeg telefona iPhone 16 Pro modela, a u pitanju su 149,6 x 71,4 x 8,4 milimetra. Insajderi očekuju da će ovaj model imati ekran dijagonale 6,3 inča, što je lepa informacija za korisnike koji preferiraju veće telefone. Iako će telefon, sudeći po renderima, imati sličan izgled kao u prošloj seriji, iPhone 16 Pro sve verovatnije prolazi kroz još jedno vizuelno osveženje, a to je upravo dodavanje novog Capture dugmeta.

Osim toga, Apple se fokusira na dodavanje veštačke inteligencije u sledeću generaciju svojih telefona, što polako postaje uobičajena karakteristika najnovijih uređeja. iPhone 16 Pro bi u skladu sa tim, trebalo da ima mnoge nove funkcije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi