Kineske gejmere ne plaši američka blokada, stigla je nova generacija MTT S90 grafičkih karti

Proizvodnji domaćih tehnoloških proizvoda u Kini se posvećuje velika pažnja, ovog puta je u pitanju alternativna gejming grafička karta sa oznakom MTT S90

Kineske gejmere ne plaši američka blokada, stigla je nova generacija MTT S90 grafičkih karti

Samo pre nekoliko dana, ministarstvo trgovine SAD-a, na listu tehnoloških sankcija koje su nametnute Kini dodala je još jedno ime tj kompaniju Moore Threads, proizvođača alterantivnih kineskih gejming grafičkih karti o kome smo nešto ranije pisali. Slučajnost ili ne, ovaj potez američkog ministarstva trgovine stiže u trenutku kada je kineski proizvođač predstavio novu generaciju gejming grafičkih karti pod oznakom MTT S90.

U bazi podataka registrovanih PCIe uređaja nedavno su se pojavili nazivi dve nove kartice, a identifikacioni brojevi uređaja su promenjeni u 03xx seriju, uključujući inženjerske primerke S90 0301 i S400 0323 koji predstavljaju novu generaciju gejming i akceleratora za velike baze podataka.

Poređenja radi ID postojeće generacije Moore Threads grafičkih karti su iz 02xx serije kao što su S80-0201, S70-0202, S60-0203 i S3000-0222.

Trenutno nema detaljnijih informacija o konkretnijim specifikacijama novih modela, ali se već uveliko spekuliše da su bazirane na osnovu rešenja PowerVR arhitekture „C“ serije.

Za kineske gejmere nema zime, stiže MTT S90 grafička karta

Nakon poliranja prve generacije proizvoda, Moore Threads je stekao veliko iskustvo u dizajnu GPU proizvoda. Kompatibilnost i performanse gejming grafičkih kartica su kontinuirano unapređivani. Trenutni modeli podržavaju DirectX 11 i OpenGL 3.3, dok će aktuelni DirectX 12 biti podržan na budućim modelima ovog proizvođača.

Multifunkcionalni GPU čip “Chunkiao” kompanije Moore Threads integriše 22 milijarde tranzistora, ima 4096 ugrađenih MUSA jezgara i 128 tenzorskih računskih jezgara za mašinsko učenje i veštačku inteligenciju. Trenutno je Jedini u industriji koji podržava PCIe 5.0 protokol i podržava 8K AV1, H.264 i H.265 video formate kodiranja i dekodiranja, prenosi Kuai Technology.

Postojeći model sa oznakom S80 koristi jezgro sa radnom frekvencijom od 1.8 GHz, FP32 matematički koprocesor sa pokretnim zarezom od 14,4 TFlopsa, 256-bitnu 16 GB GDDR6 video memoriju, propusni opseg od 448 GB/s, tri DP 1.4a i jedan HDMI 2.1 konektor za vezu sa monitorima, pri čemu maksimalno troši 255 W električne energije.

S3000 ima jače specifikacije, sa frekvencijom od 1.9 GHz, računarskom snagom s pokretnim zarezom od 15,2 TFlops, 32 GB GDDR6 video memorije, dva DP 1.4a interfejsa, potrošnjom energije od 250 W i specijalnom podrškom za MUSA Security Engine 1.0 (TEE), GPU sa fleksibilnom segmentacijom, napredne funkcije virtualizacije kao što je SR-IOV izolacija PCIe resursa. Ova klasa grafičkih akceleratora je namenjena korišćenju u uslovima velikih baza podataka za ubrzanje izvršavanja AI algoritama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. AthlonXP

    Nisu mi jasni kinezi. Zasto im ne izbace iz zemlje McDonalds, Starbaks i sve ostale američke kompanije kompanije?

  2. Dejan321

    Zato sto pored sankcija izvoze tone ,svacega u Ameriku.Prosle godine izvezli 500 milijarde dolara

  3. isnogood

    Bolje je ovo sa grafitom, litiumom. Neka ne izvoze rude za baterije nego cele automobile. Pa ko hoce hoce ko nece neka vozi benzince po US i EU.
    Ja i dalje ne razumem kako se medjunarodno opravdava zabrana prodaje ai karti Emiratima i zbog cega im je zabranjeno? Nesto nisam ispratio.

  4. jurodivi

    Nisu mi jasni kinezi. Zasto im ne izbace iz zemlje McDonalds, Starbaks i sve ostale američke kompanije kompanije?

    Zato što im se srednja i viša klasa navukla na to. Gledaju na to kao statusni simbol...zemlja u kojoj se proizvodi 90% telefona, sa veoma jakim i svetski poznatim domaćim brendovima, ali iPhone je zakon jer samo golje kupuju domaće i jeftino, je li.

    To, plus ko zna koliko miliona harača koje ubiru od tih kompanija da im dozvole da posluju u Kini, plus poslovi za raju, plus PR i prestiž...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi