Kinesko superbrzo punjenje: Huawei, Xiaomi i Oppo rade na novim UFCS punjačima

Kineske kompanije Huawei, Xiaomi i Oppo navodno prave nove punjače zasnovane na UFCS protokolima , čime superbrzo punjenje tako podižu na novi nivo

Kinesko superbrzo punjenje: Huawei, Xiaomi i Oppo rade na novim UFCS punjačima

Kompanije Huawei, Xiaomi i Oppo su navodno uveliko u razvoju novih punjača zasnovanih na UFCS (Universal Fast Charging Specification) standardu brzog punjenja, a neki od njih su već primećeni na sajtovima za sertifikaciju. Huawei je nedavno registrovao novi punjač koji podržava superbrzo punjenje do 140 W, pišu kineski insajderi.

Dok su neki punjači već u procesu sertifikacije, drugi su i dalje u procesu razvoja i uskoro bi trebalo i oni da uđu u sertifikacioni proces. Insajder sa društvene mreže Weibo DigitalChatStation podelio je da je Huawei 20. marta registrovao novi punjač modalnog broja HW-200700CP0, a odgovarajući adapter podržavaće superbrzo punjenje do 140 W.

Međutim, postoji mogućnost da kineski tehnološki gigant ove adaptere ne uključi u ponudu svojih pametnih telefona kao opšte sredstvo za brzo punjenje.

S druge strane, Xiaomi se takođe pridružio ovoj mreži sa punjačem broja modela MDY-16-EV koji ima mogućnost brzog punjenja od 120 W. Slično kao Huawei, ni ova kompanija možda ne uvrsti ovaj punjač svojim pametnim telefonima i drugim uređajima.

I Oppo sledi u kategoriji UFCS standarda, a on navodno ima dva interesantna punjača. Ovi adapteri podržavaju 11 V 11 A 121 W snagu i visokostrujno rešenje. Na kraju, insajder tvrdi da su ovi modeli punjenja spremni za sledeću generaciju uređaja.

UFCS standard ili univerzalna specifikacija za brzo punjenje ima za cilj da ispuni zahteve za dugoročno brzo punjenje. Cilj mu je tako poboljšanje integracije brzog punjenja između različitih proizvođača pametnih telefona koji treba da učini njihovu opremu za punjenje univerzalnom. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, možete napajati bilo koji uređaj koristeći jedan adapter, bez stresa od pregrevanja i drugih relevantnih problema.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi