Kirin 9000s je brži od svog tri godine starijeg prethodnika, ali i mnogo sporiji na grafičkoj strani u najnovijim testovima

Sajt za testiranje procesora Nanoreview došao je do novog Huawei Kirin 9000s čipa i stavio ga na test sa njegovim tri godine starijim prethodnikom Kirin 9000

Kirin 9000s je brži od svog tri godine starijeg prethodnika, ali i mnogo sporiji na grafičkoj strani u najnovijim testovima

Popularni sajt za poređenje performansi procesora Nanoreview uspeo je da dođe do novog Huawei Kirin 9000s čipseta i stavio ga u direktnu konkurenciju sa njegovim tri godine starijim prethodnikom Kirin 9000. Rezultati su otkrili da je novi čip brži u testovima, ali ujedno i mnogo sporiji u grafičkim zadacima.

Međutim, testovi su otkrili i da je novi Kirin 9000s i manje efikasan, navodno zbog svoje zastarele arhitekture.

Njegov CPU deo ima klaster sa četiri TaiShan V120 jezgra, gde glavno radi na 2,62 GHz, a preostala tri na 2,15 GHz, kao i drugi klaster sa četiri Cortex-A510 jezgra pri čemu sva četiri rade na 1,53 GHz. Veličina tranzistora u ovom procesoru je 7 nm, što ipak znači da je Huawei zajedno sa SMIC fabrikom uprkos sankcijama uspeo da obezbedi napredni proizvodni proces na kome se on pravi.

Međutim, ova arhitektura može da se uporedi sa gotovo tri godine starijim Kirin 9000 čipom koji je zasnovan na 5 nm proizvodnom procesu. Pritom, ovaj procesor ima četiri Cortex-A77 jezgra od kojih glavno radi na 3,13 GHz, a ostala tri na 2,54 GHz, kao i još četiri Cortex-A55 jezgra koja rade na frekvenciji od 2,05 GHz.

Tako je u bodovnom smislu Kirin 9000s za samo jedan bod ispred svog starijeg prethodnika sa 57 poena.

Na grafičkoj strani, Maleoon 910 unutar Kirin 9000s se ipak pokazao kao inferiorniji od Mali-G78 koji ima stariji Kirin 9000. U ukupnom rezultatu, sajt navodi da su gejming performanse novog čipa slabije od starijeg, na šta ukazuje rezultat gde stariji ostvaruje 73 poena, a najnoviji Kirin 9000s samo 52.

U pogledu trajanja baterije, novi čipset je takođe „izgubio“ ostvarivši rezultat od 76 bodova, dok stariji Kirin odnosi 84. Tako je ukupna ocena ovog sajta takva da tri godine stariji Kirin 9000 ima 68 bodova u odnosu na najnoviji model Kirin 9000s sa samo 59 poena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi