Nove Gemini AI funkcije koje je dobila Pixel 9 linija telefona

Google je predstavio najnoviju Pixel 9 seriju telefona, Pixel Watch 3 i Pixel Buds Pro 2, sa naglaskom na Gemini AI koji donosi napredne funkcije direktno na vaš uređaj, a ne cloud

Nove Gemini AI funkcije koje je dobila Pixel 9 linija telefona

Google je upravo predstavio svoju najnoviju Pixel liniju, uključujući vodeću Pixel 9 seriju, Pixel Watch 3 i Pixel Buds Pro 2. Međutim, događaj “Made by Google” nije samo o novom hardveru. U centru pažnje je Gemini AI koji preuzima glavnu ulogu.

U suštini, Google Gemini je AI asistent koji dolazi sa novim Pixel 9 telefonima. Dizajniran je da bude koristan i pronicljiv pomoćnik, izvlačeći informacije sa interneta, vašeg Google naloga i vašeg uređaja. Sa novim ažuriranjem za Gemini, Google prirodno uvodi niz novih AI funkcija, pa hajde da vidimo šta je od noviteta stiglo.

Gemini AI na Pixel 9 seriji

Pixel 9 serija dolazi sa novim G4 čipsetom, dizajniranim da pokreće najnaprednije AI modele koje Google nudi. Tehnološki gigant tvrdi da je Gemini Nano sa svojom multimodalnošću najnapredniji AI model na uređaju, omogućavajući vašem telefonu da razume ne samo tekst, već i slike, muziku i govor. Dakle, sa ovim moćnim AI modelom, evo šta je novo kod Gemini AI na Pixel-u:

  • Gemini Live: Nova funkcija dizajnirana da učini vašu komunikaciju sa AI-jem prirodnijim i intuitivnijim. Kako? Možete promeniti temu ili prekinuti razgovor u bilo kom trenutku, a Gemini će vas bez problema pratiti. U početku će Gemini Live biti dostupan samo pretplatnicima Gemini Advanced usluge. Međutim, ako kupite neki od tri Pro telefona, dobićete godinu dana Google One AI Premium servisa, potpuno besplatno.
  • Nova Pixel Weather aplikacija: Sa njom ćete dobiti sve potrebne informacije o vremenu. Gemini Nano takođe pruža brzi sažetak dnevne prognoze, savršen ako ne želite da prolazite kroz sve brojeve da biste dobili sliku o tome kakvo vas vreme očekuje tokom dana ili nedelje.
  • Magic List: Ukoliko imate problema sa receptom ili spiskom sastojaka, samo recite: „Pomozi mi da napravim spisak za kupovinu za večeru sa takosima za četiri osobe uključujući vegetarijansku opciju“, i Gemini će napraviti spisak za vas.
  • Pixel-ekskluzivna aplikacija za snimke ekrana: Ova aplikacija čini čuvanje, organizovanje i pronalaženje snimaka ekrana jednostavnim. Vaši podaci ostaju privatni jer se aplikacija izvršava samo na vašem uređaju. Sa Tensor G4 i Gemini Nano multimodalnošću, aplikacija može razumeti sadržaj vaših slika, i tako vam pomaže da lakše pronađete ono što tražite.
  • Call Assist paket: Prvo, Clear Calling ponovo podiže kvalitet zvuka uz pomoć AI-ja na uređaju. Google takođe uvodi Call Notes, funkciju koja vam daje privatni sažetak vaših razgovora nakon poziva. Sve se odvija direktno na vašem uređaju radi dodatne privatnosti, a kada aktivirate Call Notes, druga osoba na telefonu će biti obaveštena da je funkcija uključena.
  • Gemini Assistant: Na Pixel 9 Pro, 9 Pro XL i 9 Pro Fold uređajima, Gemini preuzima ulogu glavnog asistenta. Međutim i dalje se možete prebaciti na staro podešavanje ako vam to više odgovara. Gemini je dizajniran da vam pomogne u svemu, od beleženja ideja i planiranja događaja do učenja novih stvari. Može da izvlači informacije iz vaših Google aplikacija – poput preuzimanja detalja o zabavi iz Gmail-a ili pronalaženja cvećara u blizini na Maps-u. Možete razgovarati sa Gemini-jem da biste dobili više detalja ili preduzeli akcije direktno vezane za ono što gledate na ekranu. Takođe možete snimiti sliku i pitati Gemini kako da spasite biljku koja se suši ili kako da pripremite recept sa sastojcima koje imate.

Kako stoje stvari sa privatnošću i sigurnošću?

S obzirom na sve veći interes za AI, privatnost je velika briga i Google u tom pravcu preduzima odgovarajuće korake da vas zaštiti. Pre svega, Gemini će pristupiti vašem Gmail-u, kalendaru i drugim ličnim informacijama samo ako vi date dozvolu. Ako vam to ne odgovara, možete ga preskočiti.

Pored toga, većina AI funkcija radi direktno na vašem uređaju. Za složenije zadatke, Gemini ne šalje vaše podatke nekoj nepoznatoj trećoj strani. Umesto toga, ostaje unutar Google-ovog sigurnog „end-to-end“ ekosistema, za koji kompanija tvrdi da je jedan od najsigurnijih cloud servisa na svetu, piše Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi