Kompletna Motorola Edge 50 serija je tu – kamere i AI u fokusu

Kompanija Motorola danas je objavila svoju novu Motorola Edge 50 seriju telefona koju čine tri člana: Edge 50 Fusion, Edge 50 Pro i Edge 50 Ultra

Kompletna Motorola Edge 50 serija je tu – kamere i AI u fokusu

Označavajući novu eru za svoje premijum uređaje, Motorola predstavlja najlepšu i najviše izbalansiranu liniju iz porodice Edge: Motorola Edge 50 Ultra, Motorola Edge 50 Pro i Motorola Edge 50 Fusion telefone. Prebacujući se na ono što je zaista važno u pametnom telefonu svetske klase, ovi uređaji donose pametniju kombinaciju idealnih komponenti, dajući uzvišeni dizajn, zajedno sa naprednim sistemom kamera koji je prepun poboljšanja zasnovanih na veštačkoj inteligenciji i prvi na svetu potvrđeni Pantone kamera sistem i ekran pametnog telefona.

Motorola Edge 50 serija je dizajnirana sa opštim osećajem harmonije. Rezultat je porodica uređaja koja pruža privlačne teksture i zakrivljenosti koje su prijatne na dodir kao i na oko. Umotani u materijale kao što su pravo drvo, specijalno izdanje biserne polimerne završne obrade ručno izrađene u Italiji i veganski antilop, oni koriste najnovije boje u trendu i uključuju IP67 zaštitu. Rezultat su lagani, zapanjujući uređaji koji privlače i taktilnA i vizuelna čula, što ove telefone čini ubedljivim izborom za potrošače koji traže pametnije, savršeno izbalansirano mobilno iskustvo.

Završna obrada pametnih telefona prelazi fluidno ka sistemu kamera, gde će korisnici moći da snime iskrene trenutke bez napora. Sa povećanim fokusom na sliku i video, novi Motorola Edge uređaji su prepuni kompletnog iskustva sa kamerom: od jednostavne aktivacije kamere pomoću Moto pokreta, do vrhunskog hardvera, softvera sa AI-om i mogućnosti uređivanja slika sa validacijom boja, dajući zapanjujuće rezultate svaki put.

Moto AI radi svoju magiju iza scene kako bi unapredio svaku interakciju tako što omogućava korisnicima da intuitivno kreiraju sadržaj, personalizuju svoj uređaj, dobiju informacije koje traže i postižu više stvari za manje vremena. Moto AI je prožet svuda, od kamere do generativne aplikacije za temu, do navigacije i pretrage. U okviru nove Edge porodice, korisnici će iskusiti napredak u kvalitetu slike i najnaprednija rešenja kompanije Motorola za snimanje pokreta. Uz impresivnu tehnologiju automatskog fokusiranja, senzore kamere i veće pikseli, novi telefoni dovode do poboljšanih performansi pri slabom osvetljenju ili noću. Sve ove sjajne karakteristike, u kombinaciji sa arsenalom različitih sočiva, omogućiće korisnicima da snime svoje najbolje portrete, pejzaže, umetničke krupne planove, selfije i još mnogo toga.

Google Photos je Motorola-ina izvorna galerijska aplikacija za fotografije i video zapise. U narednim nedeljama, korisnici će moći da pristupe još poboljšanijim alatima za uređivanje veštačke inteligencije, direktno na svojim pametnim telefonima preko ove aplikacije, uključujući: Magic Editor, Magic Eraser, Photo Unblur i još mnogo toga.

Motorola Edge 50 serija je prva na svetu sa Pantone sertifikovanom kamerom i ekranom razvijenim u saradnji sa Pantone naučnicima za boje. Korisnici mogu sa sigurnošću da snime i vide svet tačno onako kako ga vide pomoću Pantone validiranih boja i nijansi kože, što ga čini idealnim za kreiranje sadržaja. Svaki Pantone serftifikovani uređaj je ispunio Pantone kriterijume za ocenjivanje tako što je autentično simulirao pun spektar Pantone boja iz stvarnog sveta. Pantone SkinTone Validated garantuje da ono što korisnici snime kamerom ili vide na ekranu zaista predstavlja široki autentični spektar tonova ljudske kože.

Motorola takođe proširuje svoj ekosistem uređaja najavom nove Moto Buds porodice, koja uključuje Moto buds+ sa Sound by Bose, za slušalice koje kombinuju najbolje od sturčnosti kompanija Motorola i Bose, kako bi potrošačima pružile audio iskustvo visokog kvaliteta.

Motorola Edge 50 Ultra: vrhunski spoj stila i inteligencije

Motorola Edge 50 Ultra ilustruje fokus kompanije Motorola na dizajnu i razvijen je da impresionira čak i najizbirljivije korisnike pametnih telefona. Sa svojim udobnim oblinama, vrhunskim materijalima kao što su pravo drvo i veganska koža, plus Pantone bojom godine – Peach Fuzz, ovaj uređaj je više od pametnog telefona – on je umetničko delo. Tanki aluminijumski okvir od peskarenog aluminijuma, Corning Gorilla Glass Victus i IP68 zaštita osiguravaju da vrhunski dizajn pruža i formu i funkciju, tako da potrošači mogu da ga ponesu bilo gde bez brige o izdržljivosti.

Sa Motorola Edge 50 Ultra korisnici će iskusiti najimpresivniji sistem kamera kompanije Motorola do sada. Neverovatan niz kamera visoke rezolucije pruža fleksibilnost za snimanje bilo koje vrste kompozicije i postizanje rezultata bogatih detaljima u svim uslovima osvetljenja. Ovaj uređaj ima glavnu kameru od 50 MP, telefoto od 64 MP sa optičkim zumom od 3x i super zumom od 100x da biste se još više približili subjektu, ultraširoku kameru od 50 MP sa makro vidom i selfi kameru od 50 MP sa autofokusom. Glavno sočivo takođe kombinuje piksele u veću ultra veličinu piksela od 2,4 µm da apsorbuje 20 posto više svetlosti za odlične performanse noću.

Napredni sistem kamera Edge 50 Ultra koristi Moto AI moć da pruži fenomenalna poboljšanja performansi i na fotografijama i na video snimcima. Novi Photo Enhancement Engine olakšava snimanje savršenih fotografija sa svakim snimkom. Nije vam potrebna lična stručnost, jer on koristi veštačku inteligenciju da istovremeno primeni podešavanja iz više režima snimanja u jedan kako bi pružio vrhunski kvalitet. Engine koristi veštačku inteligenciju da fino podesi sliku za optimalne detalje, jasnoću, svetla, senke, boje i bokeh.

Kada korisnici žele da snime sve aspekte života u pokretu, paket novih funkcija to čini lakšim nego ikad. Ove karakteristike uključuju sledeće stavke:

● Prilagodljiva stabilizacija: Koristi veštačku inteligenciju za određivanje brzine kretanja tokom snimanja i dinamički prilagođava nivo stabilizacije za najbolje rezultate.

● Praćenje automatskog fokusa: Pruža oštre, jasne video zapise korišćenjem veštačke inteligencije kako bi objekat bio u fokusu čak i dok se kreće kroz kadar.

●Akcioni zatvarač: Automatski povećava i prilagođava brzinu zatvarača na osnovu različitih uslova osvetljenja. Koristeći veštačku inteligenciju, kamera poboljšava detalje kada su nivoi svetlosti loši, a buka visoka.

● Duga ekspozicija: Dobijte umetničke svetlosne staze ili glatke vodopade. Duga ekspozicija omogućava korisnicima da snime kreativne pokrete jednim dodirom bez potrebe za profesionalnom opremom.

Pored toga, sa Motorola Edge 50 Ultra, korisnici imaju dodatne opcije za kreiranje personalizovanih slika pozadine uređaja sa Moto AI. Sa Style Sync funkcijom, korisnici mogu da prošire svoj lični stil na svoj uređaj tako što će snimiti i otpremiti sliku uzorka svoje odeće kako bi generisali više jedinstvenih slika. Motorola takođe predstavlja novu funkciju koja omogućava korisnicima da oslobode svoju maštu tako što opisuju željenu sliku kroz tekstualni upit za generisanje zadivljujućih slika.

Ovaj novi vodeći uređaj takođe ima veliki, živopisni 6,67” Super HD (1220p) pOLED ekran koji pruža 13 posto veću rezoluciju od prethodne generacije, tako da će korisnici uživati u oštrijoj slici sa manje pikselizacije. Da bi zaokružio doživljaj zabave, Edge 50 Ultra ima podršku za Dolby Atmos. Uz Dolby Atmos, korisnici će iskusiti veću dubinu, jasnoću i detalje u svojoj omiljenoj zabavi bez obzira da li uživaju kroz velike stereo zvučnike uređaja ili slušalice. Edge 50 Ultra takođe ima podršku za Dolby Head Tracking, koja je omogućena kada je uparena sa Moto Buds+. Rekalibracijom zvuka dok pomerate glavu, Dolby Head Tracking daje slušaocima prirodnije i realnije iskustvo. Kada su upareni sa svojom omiljenom zabavom u Dolby Atmos-u, korisnici će takođe uživati u još uzvišenijem iskustvu zvuka.

Motorola Edge 50 Ultra je opremljen mobilnim čipom Snapdragon 8s Gen 3, koji podržava sve ključne karakteristike telefona. Iskusite brzinu i vrhunske performanse u svemu, od obrade slika, igranja igara, pregledanja veba, zvuka i još mnogo toga. Sa do 16 GB RAM-a sa RAM Boost i do 1TB skladišnog prostora, kupci uživaju u obavljanju više zadataka bez napora i dovoljno prostora za sve fotografije, filmove, aplikacije i igre.

Nova Motorola Edge 50 Ultra koristi Ultra Wideband (UWB), transformišući način na koji korisnici komuniciraju sa uređajima u njihovoj blizini. UWB je brz radio protokol male snage sa poboljšanom bezbednošću koji se koristi za određivanje lokacije sa preciznošću od čak 10-30 cm. Na primer, korisnici mogu da uđu u različite prostorije svog doma bez potrebe da ponovo povezuju svoje uređaje ili personalizovana podešavanja. Sa UWB, potrošači će moći da pronađu svoju porodicu i prijatelje u prepunim mestima sa preciznošću u centimetar ili čak da priđu do svog vozila i automatski ga otključaju. Motorola Edge 50 Ultra je spreman za budućnost da iskoristi prednosti sveta UWB-a koji nastavlja da se razvija.

Za napajanje svih ovih iskustava, Edge 50 Ultra uključuje veliku bateriju od 4500 mAh sa 125 W TurboPower punjenjem — za isporuku energije tokom dana za samo četiri minuta punjenja. Plus, opremljen je mogućnostima bežičnog punjenja od 50 W, tako da korisnici mogu da dopune brzo bez problema sa žicama koje vam smetaju. Korisnici čak mogu da dele svoju snagu sa drugim uređajima pomoću bežičnog deljenja energije.

Motorola Edge 50 Pro: savršena mešavina stila i inteligencije

Prateći estetiku dizajna Motorola-inog vodećeg uređaja, Motorola Edge 50 Pro je kompletan sa lepo oblikovanim ivicama, peskarenim aluminijumskim okvirom i/ili veganskom kožom ili specijalnom edicijom biserne završne obrade ručno izrađene u Italiji, čineći ovaj uređaj mekim i glatkim na dodir. Pored toga što je lagan, ima IP68 zaštitu.

Sa sistemom kamera visoke rezolucije od 50 MP, Edge 50 Pro snima zapanjujuće fotografije i video zapise. Glavna kamera ima najširi otvor blende koji je dostupan na pametnom telefonu (f/1.4), propuštajući 64 posto više svetla za bolje performanse pri slabom osvetljenju i meko prirodno zamućenje.

10 MP 3x telefoto kamera sa optičkom stabilizacijom slike je lep dodatak koji se retko nalazi u svojoj klasi proizvoda. Sa ovom kamerom, korisnici će jasno videti scenu sa 3x udaljenosti sa optičkim zumom, ili će koristiti Super zum za 30x rastojanje. Da bi uklopili veći deo scene u vidokrugu, korisnici mogu da iskoriste prednosti ultraširoke kamere od 13 megapiksela – ili čak da se približe objektu od čak 3 cm uz Macro Vision. Edge 50 Pro takođe uključuje prednju kameru od 50 megapiksela sa autofokusom kako bi se čak i selfiji pojavili sa prelepim detaljima i bojama.

Sistem kamere Edge 50 Pro uključuje neke od ključnih funkcija koje se pokreću pomoću Moto AI dostupnih u vodećem uređaju, uključujući novi Photo Enhancement Engine, adaptivnu stabilizaciju, praćenje automatskog fokusa i sinhronizaciju stila. Korisnici će takođe moći da budu kreativni sa svetlosnom umetnošću koristeći novi režim duge ekspozicije.

Motorola Edge 50 Pro takođe pruža korisnicima bioskopsko iskustvo na 6,7″ pOLED displeju od 144 Hz skoro bez ivica sa Super HD rezolucijom i HDR10+ sertifikacijom. Ali nije reč samo o vizuelnim elementima — Motorola Edge 50 Pro nudi neuporedivo audio iskustvo sa podrškom za Dolby Atmos podrškom. Dolby Head Tracking je takođe uključena kada je telefon uparen sa Moto buds+ slušalicama, plus, tehnologija Snapdragon Sound obezbeđuje besprekornu Bluetooth vezu.

Motorola Edge 50 Pro telefon pokreće mobilna platforma Snapdragon 7 Gen 3, koja pruža glatku igru, brzu brzinu kadrova, video zapise visoke rezolucije, munjevito brz prenos datoteka i još mnogo toga. Takođe dolazi sa do 12 GB RAM-a i do 512 GB skladišnog prostora za obavljanje više zadataka bez napora i dovoljno prostora. Motorola Edge 50 Pro je takođe opremljen TurboPower punjenjem od 125 W za brzo punjenje baterije i 50 W TurboPower bežičnim punjenjem za udobnost bez problema.

Motorola Edge 50 Fusion: savršeno izbalansirano mobilno iskustvo

Motorola Edge 50 Fusion donosi vrhunske karakteristike širem spektru potrošača. Bilo da se radi o studentu koji ide na predavanje ili zauzetom profesionalcu u pokretu, jarke boje i tanak profil Edge 50 Fusion čine ga savršenim pratiocem. Korisnici mogu da biraju između Hot Pink ili Marshmallow Blue veganskih opcija za dodir jedinstvenosti ili da se odluče za elegantnu Forest Blue boju. Sa IP68 zaštitom pod vodom i Corning Gorilla Glass, ovaj pametni telefon je otporan na prašinu, vodu i slučajne padove.

Od ljubitelja fotografije ili nekoga ko voli da snima uspomene, sistem kamera Motorola Edge 50 Fusion osigurava da svaki snimak bude remek-delo. Sa glavnom Ultra Pixel kamerom od 50 MP sa LYTIA LIT-700C senzorom, ovaj uređaj obezbeđuje snimanje velikom brzinom uz minimalnu buku u okruženjima sa slabom osvetljenošću. Optička stabilizacija slike (OIS) sprečava zamućene slike i video zapise, čak i u teškim uslovima osvetljenja. A napredna tehnologija fokusiranja svih piksela unapređuje noćnu fotografiju sa bržim i preciznijim performansama zahvaljujući 32x više piksela za fokusiranje. Proširite perspektive uz ultraširoku kameru od 13 MP i približite se integrisanom Macro Vision-u za ekstremne krupne planove. Za selfije koji se ističu, iskoristite prednost prednje kamere od 32 MP sa Quad Pixel tehnologijom za poboljšanu osetljivost pri slabom osvetljenju.

Zadivljujući 6,7″ Full HD+ Full HD+ pOLED displej Edge 50 Fusion modela oživljava bioskopsku zabavu. Motorola Edge 50 Fusion ispunjava bioskopske standarde za opseg boja, osvetljenost, tačnost boja i nivo kontrasta, tako da sve izgleda tačno kako treba. Takođe ima 10-bitnu dubinu boje i podršku za više od milijardu nijansi, njegov ekran se može pohvaliti živim bojama i beskonačnim kontrastom.

Savršeno uparen sa kvalitetom prikaza, audio sistem uređaja isporučuje zvuk sa sertifikatom Hi-Res. Uređaj ima stereo zvučnike i podršku za Dolby Atmos za impresivan zvuk koji otkriva veću dubinu, jasnoću i detalje u omiljenoj zabavi korisnika bez obzira da li se u njoj uživa preko žičnih ili bežičnih slušalica.

Proširivanje ekosistema uređaja: nova Moto buds porodica

Pored Edge 50 serije, Motorola sa ponosom predstavlja novu porodicu Moto slušalica: Moto buds+ sa Sound by Bose i Moto buds. Nove slušalice će doneti neprimetnije, impresivnije iskustvo u ekosistemu Motorola, uključujući Hi-Res Audio i dinamičko aktivno poništavanje buke, sve upakovane u moderan, vodootporan dizajn.

Motorola i Bose, dva legendarna brenda sa zajedničkom posvećenošću inovacijama, radili su zajedno na novom Sound by Bose, Moto buds+. Oni koriste Bose stručnost kako bi pružili neuporedivo iskustvo za franšizu, uključujući impresivno aktivno poništavanje buke i podešavanje ekvilajzera, za neverovatan zvuk visokog kvaliteta u pokretu. Moto buds+ su sertifikovani od strane kompanije Bose da pruže neviđeno audio iskustvo za franšizu.

Moto buds+ su takođe kompatibilni sa Dolby Head Tracking kada su upareni sa najnovijom familijom Motorola Edge Dolby Atmos pametnih telefona koji sadrže ovu najnoviju inovaciju, kao što su Motorola Edge 50 Ultra i Edge 50 Pro. Dolby Head Tracking daje korisnicima prirodnije i realnije iskustvo zvuka tako što ponovo kalibriše zvuk dok pomeraju glavu. Kada su upareni sa svojom omiljenom zabavom u Dolby Atmos-u, korisnici će takođe uživati u još uzvišenijem iskustvu zvuka sa većom jasnoćom, detaljima i dubinom.

Pored toga, Motorola takođe najavljuje Moto buds, slušalice koje pružaju zvučni sistem studijskog kvaliteta Hi-Res Audio sertifikovani da bi korisnicima doneo uravnotežen, ali kvalitetan audio doživljaj. I ove slušalice takođe imaju dinamičko adaptivno poništavanje buke da bi isključile ometanja tako da korisnici mogu na miru da uživaju u svojoj omiljenoj muzici ili podkastu.

Nova Motorola UX i softverske funkcije

Novodizajnirani interfejs, Hello UX, pruža intuitivno i personalizovano korisničko iskustvo sa prilagodljivim opcijama, intuitivnim pokretima, bezbednim okruženjem za decu sa Family Space-om, raznovrsnom vezom i sveobuhvatnim bezbednosnim podešavanjima preko Moto Secure-a. Ove karakteristike zajedno čine uređaj privlačnim izborom za korisnike koji traže pametni telefon koji daje prednost jednostavnosti korišćenja, personalizaciji i bezbednosti.

Sa Motorola Edge 50 Ultra Hello UX nastavlja da se razvija, postajući bolji sa Moto AI. Bez obzira da li je neko upućen u tehnologiju ili prvi put poseduje pametni telefon, Hello UX olakšava korisnicima da se kreću svojim uređajem, pronađu ono što traže i urade više za manje vremena. Oni će moći da prevlače nagore u paleti aplikacija da traže aplikacije, kontakte i podešavanja na uređaju – i, uskoro, korisnici će moći da koriste istu funkciju pretrage da pristupe još više informacija sa svog uređaja uz pomoć veb pretrage i generativne veštačke inteligencije.

Motorola je takođe posvećena uključivanju i pametnijoj tehnologiji za sve i nastavlja da podržava ugrožene jezike u interfejsu svojih pametnih telefona. Pored Nheengatua (regija Amazona) i Kainganga (jug/jugoistok Brazila), Cherokee (Severna Amerika), Kuvi i Kangri (Indija) i Maori (Novi Zeland), Motorola i Lenovo fondacija sada uvode Ladin, ugroženi jezik kojim se govori u Italiji, južno od Tajrona, kao deo 90+ jezika za upotrebu u Motorola pametnim telefonima.

Porodica Motorola Edge 50 takođe stiže sa Smart Connect, novom softverskom aplikacijom koja integriše Lenovo i Motorola ekosisteme, stvarajući jedinstveno i besprekorno iskustvo sa više uređaja. Upućujte pozive, šaljite tekstove i delite datoteke bez napora između Lenovo i Motorola uređaja, uključujući laptop, tablete16 i pametne telefone. Korisnici takođe mogu lako da pojačaju sve što je prikazano na njihovim telefonima na veći ekran. Na primer, mogu lako da premeste igre, filmove, TV emisije i aplikacije sa svog telefona na TV17 ili tablet za više prostora za rad i igru.

Dostupnost

Motorola edge 50 Ultra biće u prodaji u odabranim zemljama Evrope u narednim nedeljama sa početnom preporučenom cenom kompanije od 999 evra.

Motorola Edge 50 pro će biti dostupan u odabranim zemljama u Evropi od ove nedelje, sa početnom poreporučenom cenom kompanije od 699 evra.

Motorola Edge 50 Fusion će biti dostupan u odabranim zemljama u Evropi u narednim nedeljama, sa početnom preporučenom cenom kompanije od 349 evra.

Moto buds+ će biti dostupni u odabranim zemljama Evrope od danas, sa preporučenom cenom od 149 evra. Dok će Moto buds biti dostupni u odabranim zemljama Evrope u narednim nedeljama, sa početnom preporučenom cneom od 59 evra.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi