Motorola zakazala još jedan događaj za lansiranje telefona

Motorola će 16. aprila održati još jedan događaj kog reklamira pod parolom „inteligencija susreće umetnost“, verovatno posvećen drugim članovima Edge 50 serije

Motorola zakazala još jedan događaj za lansiranje telefona

Iako je Motorola Edge 50 Pro telefon i zvanično predstavljen 3. aprila, drugi pripadnici Edge 50 serije i dalje nisu ugledali svetlost dana, a kompanija je za 16. april najavila još jedan događaj. Upravo tada bi trebalo da vidimo kompletnu ponudu Edge 50 telefona, uz još dva modela, a Motorola reklamira događaj kroz slogan „inteligencija susreće umetnost“.

Trio pametnih telefona za koji insajderi tvrde da čini novu Motorola seriju su: Edge 50 Fusion kao osnovni model, središnji i već objavljeni Edge 50 Pro, a predvodnik će biti Edge 50 Ultra model.

Znamo da Pro model takođe stiže u Evropu, i to najverovatnije takođe 16. aprila, a njegove glavne specifikacije su: Snapdragon 7 Gen 3 čipset, baterija kapaciteta 4.500 mAh sa 125 W žičnim i 50 W bežičnim punjenjem, OLED ekran dijagonale 6,7 inča sa 144 Hz brzinom osvežavanja i trostruki sistem kamera na poleđini sa glavnom koja ima 50 MP, telefoto koja ima 10 MP i 3x optički zum, kao i ultraširokom od 13 MP, koja takođe služi i kao makro kamera.

On će u Evropi koštati 700 evra i najverovatnije će biti dostupan samo u jednoj konfiguracijskoj opciji, odnosno sa 12/256 GB odnosa RAM i memorije za skladištenje podataka.

Motorola Edge 50 Fusion model kao osnovni model serije ima nešto niže specifikacije koje navodno čine ekran iste dužine dijagonale 6,7 inča, ali bateriju kapaciteta 5.000 mAh sa 68 W žičnim punjenjem, kao i malo stariji Snapdragon 6 Gen 1 čipset, dok će na poleđini biti dvostruka kamera.

Ovaj telefon će navodno koštati oko 25.000 indijskih rupija, što je u konverziji oko 270 evra, ali kao i obično, nakon transporta ka drugim delovima sveta, njegova cena bi trebalo da bude nešto viša na drugim tržištima, kao što je evropsko, pod uslovom da on i bude dostupan van Indije.

Na kraju, tu je i predvodnik serije – Motorola Edge 50 Ultra, sa novim Snapdragon 8s Gen 3 čipom, koji je u stvari nešto slabija verzija flegšipa Snapdragon 8 Gen 3, a ipak nudi konkurentne performanse. Kamere su navodno ovde i najbolje, svaka ima 50 MP, dok širokougaona, ultraširoka ima žižnu daljinu od 12 mm, a telefoto kamera periskopsko sočivo sa 3x optičkim zumom i žižnom daljinom od 72 mm.

Na prednjoj strani, Ultra model dobija OLED ekran iste dijagonale kao i prva dva člana serije, ali navodno sa brzinom osvežavanja od 165 Hz, a njegova cena bi trebalo da bude oko 1000 dolara u SAD, dok za druga tržišta i dalje nisu poznate cene.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi