Motorola Edge 50 Pro uskoro stiže u Evropu

Nedavno lansirani Motorola Edge 50 Pro sredinom aprila navodno stiže i na evropsko tržište, ali će biti dostupan samo u jednoj varijanti konfiguracije

Motorola Edge 50 Pro uskoro stiže u Evropu

Motorola je nedavno lansirala svoj novi telefon u prestonici Indije, a insajderi sada tvrde da taj model uskoro stiže i u Evropu, ali u samo jednoj konfiugracijskoj varijanti. U pitanju je Motorola Edge 50 Pro u opciji sa 12/256 GB RAM i memorije za skladištenje podataka, a insajderi tvrde da će ovaj telefon u EU koštati oko 700 evra.

Osim manje cene ovog telefona, Indija dostupno ima i varijantu sa drugačijom konfiguracijom, odnosno i model sa 8/256 GB za oko 355 evra, naravno, nakon konverzije domaće valute u evre.

Ono što verovatno ostaje isto su opcije boja u kojima će telefon biti dostupan, što znači da će i u Evropi navodno biti modeli u lavanda, crnoj i bisernoj boji. Takođe, evropski model telefona bi trebalo da sadrži i punjač od 125 W u kutiji, piše GizmoChina.

Podsećanja radi, Motorola Edge 50 Pro ima Snapdragon 7 Gen 3 čipset, AMOLED ekran dijagonale 6,7 inča sa brzinom osvežavanja od 144Hz i maksimalnom osvetljenošću od 2.000 nita, kao i FullHD+ rezoluciju.

Na poleđini se nalazi 50 MP glavna kamera optičkom stabilizacijom slike, zajedno sa 10 MP telefoto kamerom koja ima 3x optički zum i 13 MP ultraširokom kamerom sa autofokusom. Napred je naravno prednja kamera sa 50 MP, a druge značajne funkcije uključuju IP68 zaštitu od vode i prašine, stereo zvučnike sa Dolby Atmos sistemom i skener otiska prsta ispod ekrana.

Motorola Edge 50 Pro  ima bateriju kapaciteta 4.500 mAh sa 125 W žičnim i 50 W bežičnim punjenjem. Telefon radi na Android 14 operativnom sistemu sa tri planirana velika ažuriranja softvera i četiri godine sigurnosnih zakrpa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi