Kraj muka: Dostupni rezervni delovi za Surface

Konačno, kompanija Microsoft je objavila da su dostupni rezervni delovi za Surface računare: SSD, ekrani i baterije, što okončava muke sa popravkom

Kraj muka: Dostupni rezervni delovi za Surface

Uređaji Surface kompanije Microsoft poznati su, između ostalog, i po tome što stvaraju muke kada dođe trenutak za popravku jer je jako teško nabaviti njihove zamenske delove. Sada se one polako okončavaju jer su konačno dostupni rezervni delovi za Surface uređaje u okviru Microsoft Store servisa, uključujući ekrane, SSD-ove, baterije i tastature.

Iz kompanije su juče objavili novost, ističući da su uzbuđeni što mogu da ponude korisnicima zamenske komponente za popravku Surface uređaja posle isteka garancije.

Ipak, alati koji se koriste pri popravci i dalje se prodaju zasebno od strane kompanije iFixit sa kojom se Microsoft udružio 2021. za obezbeđivanje zvaničnih alata za popravku Surface uređaja. U njih spadaju alati poput baterijskih poklopaca za zaštitu od uboda tokom popravke i postolja za odlepljivanje stakla na ekranu prilikom njegove zamene.

Rezervni delovi za Surface prvo za SAD, Kanadu i Francusku

Za početak, zvanične Surface zamenske komponente prvobitno će biti dostupne u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Francuskoj, a komercijalni preprodavci će moći da ih preprodaju. To će malo otežati stvari korisnicima u Srbiji, ali iz kompanije su najavili da će redovno objavljivati informacije o proširenju tržišta.

Još jedan loš deo ove lepe vesti je i taj da se neće za baš svaki Surface uređaj prodavati svi potrebni zamenski delovi. Na primer za Surface Pro 7 dostupno je samo zamensko postolje, dok moderniji modeli kao što je Surface Pro 9 imaju čitav niz rezervnih delova u koje spadaju: SSD diskovi, ekrani, baterije, USB-C portovi, Surface Connect portovi za punjenje, pa čak i moduli za Wi-Fi, zvučnike, kao i kulere.

Naravno, cene variraju u zavisnosti od modela Surface uređaja kao i dela koji je korisnicima potreban. Tako se mogu naći oni za 13 dolara kao što je postolje za laptop, dok na primer ekran za Surface Studio 2 Plus košta čak 1850 dolara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi