Lopov sažvakao sigurnosnu sajlu, ostao bez zuba ali je ipak ukrao iPhone 14

Nesvakidašnja krađa u kojoj je lopov, inače ženska osoba, sažvakala sigurnosnu sajlu kojom je bio obezbeđen ukradeni iPhone 14, uhapšena je nakon pola sata i ostala je osim telefona i bez zuba

Žena iz jedne od oblasti u jugoistočnoj Kini je uhapšena zbog krađe Apple iPhone 14 Plus telefona. Ovo je možda bila jedna od mnogih krađa nekog Apple uređaja, a koja se dešava gotovo svakodnevno.

Međutim, način na koji je to učinjeno je krajnje bizaran i učinio da ovaj slučaj postane viralan na kineskim društvenim mrežama. Na opšte iznenađenje, kradljivka iPhone-a uspela je da otme uređaj i pobegne nakon što je zubima sažvakala i prekinula sajlu za zaštitu od krađe demo uređaja.

Hongkonški list South China Morning Post (SCMP) izveštava da je žena iz provincije Fujian, sa prezimenom Ćiu, ušla u prodavnicu telefona i započela nonšalantno svoju posetu kao i svaka normalna osoba. Razgledala je po prodavnici, posmatrala razne artikle, zastajkujući sa najvećim interesovanjem pored odeljka sa pametnim telefonima.

Ostala bez iPhone 14 telefona, ali i bez zuba

Tvrdi se da je žena ležerno skrolovala kroz ekran iPhone telefona u trenucima kada bi neko prolazio pored nje, ali su kasnije snimci sigurnosnih kamera otkrili da bi, kada je situacija postala čista, počela da gricka sajlicu za zaštitu od krađe.

Nedugo nakon što je Kju napustila radnju, osoblje je primetilo prekinuti kabl i da nedostaje jedan od iPhone telefona. Radnici su odmah pozvali policiju, a Ćiu je uhapšena 30 minuta kasnije.

Zanimljivo je da je novinski izveštaj takođe podelio i lopovsku stranu tužne priče. Ćiu je objasnila policiji da je otišla u prodavnicu sa namerom da kupi novi uređaj, nakon što je izgubila telefon. Međutim, nalepnica sa cenom za iPhone 14 Plus od 7.000 juana (960 američkih dolara) ju je očigledno razbesnela, pa je odlučila da ukrade demo uzorak iz prodavnice.

Elektronski uređaji i komponente mogu biti zaista skupi. Međutim, većina ljudi će se zadovoljiti jeftinijim opcijama ili odlučiti se da štede malo duže kako bi kupili ono što zaista žele da imaju.

Takođe, žvakanje kabla protiv krađe neće se završiti bez posledica i dodatnih troškova. Većina takvih kablova koje smo od sada videli su ojačani filamentima metalne žice, što će gotovo sigurno oštetiti ljudske zube prilikom pokušaja žvakanja, a što u krajnjem rezultira gotovo obaveznim odlaskom kod stomatologa i velikim računom za popravku krunica.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Twi$teR

    Bukvalno je grizla da bi došla do iPhone-a. :LOL:

  2. Kod nas devojke često ostaju bez nevinosti da bi došle do ajfona. Zubi su za amatere.

  3. testthenext

    E tu si u pravu... cerka jednog mog poslovnog partnera, koji ima ozbiljne pare mu je ladno izjavila, pred njim i majkom, ako mi ne kupite iPhone, ja cu se sama snaci da ga nabavim.

    A oni nisu hteli da im dete 15-16 godina nosi tako skup telefon po gradu, da je neko ne unakazi zbog telefona a i generalno nije ucila, pa je i prosek bio uslov za iPhone.
    Ima tome vec 7-8 godina, ali zaista je neverovatno sta su zene u stanju da urade da bi dosle do te glupost sa tri ringle!

  4. Twi$teR

    @testthenext I jel se snašla na kraju? :unsure:

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi