Mac računari sa M4 AI procesorima bi mogli da stignu na tržište do kraja godine

Iako je prošlo samo pet meseci od kad je Apple objavio prve Mac računare sa M3 čipovima, Mac računari sa M4 AI procesorima možda izađu do kraja 2024.

Mac računari sa M4 AI procesorima bi mogli da stignu na tržište do kraja godine

Sudeći prema najnovijim informacijama, nećemo morati dugo da čekamo da vidimo laptop i desktop računare sa novim Apple M čipovima. Naime, Mac računari sa M4 AI procesorima navodno će biti na tržištu do kraja ove godine, a iako M3 čipovi nisu ponudili ozbiljniju nadogradnju sa prethodne M2 serije, predstojeći čipovi bi mogli da promene igru, s obzirom na to da se Apple ovog puta navodno mnogo više oslanja na veštačku inteligenciju.

Postojaće najmanje tri glavne M4 verzije, a Apple bi trebalo da ažurira svaki model Mac računara na čip nove serije, tvrdi Bloomberg. Ovaj portal ističe da će Apple objaviti iMac, početni četrnaestoinčni MacBook Pro, moćnije 14-inčne i 16-inčne MacBook Pro modele kao i Mac mini računare sa M4 čipovima do početka 2025. godine.

Verzije MacBook Air 13’’ i 15’’ sa M4 čipovima mogli bi da stignu do proleća iduće godine, sa M4 Mac Studio računarom koji će uslediti navodno sredinom 2025. godine, kao i Mac Pro računari koji sledi nešto kasnije. Međutim, planovi se naravno mogu promeniti.

Nadogradnja Mac mini modela će potrajati, budući da Apple nije objavljivao taj uređaj od januara 2023. godine. Mac Studio i Mac Pro dobili su nadogradnje na M2 čipove sredinom 2023, a M3 iMac i MacBook Pro računari stigli su u oktobru prošle godine. MacBook Air je, s druge strane, dobio nadogradnju na M3 čipove baš prošlog meseca. Na bolje modele Mac desktop računara, Apple bi mogao da uključi podršku za do 512 GB memorije, a možda i jači RAM.

Ipak, glavni fokus kompanije za M4 liniju je navodno veštačka inteligencija, kako bi sustigao (barem u pogledu percepcije javnosti) kompanije kao što su Microsoft i Google. Apple će navodno istaći kako će sposobnosti obrade veštačke inteligencije na uređaju sa M4 čipovima biti integrisane sa hardverom i najnovijom verzijom macOS-a, koja će inače debitovati na WWDC konferenciji u junu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi