Made by Google 2024 event donosi Pixel 9 i revoluciju veštačke inteligencije

Google menja planove lansiranjem Pixel 9 serije ranije, 13. avgusta, kako bi izbegao izborni period i zasenio konkurenciju

Made by Google 2024 event donosi Pixel 9 i revoluciju veštačke inteligencije

Googleov predstojeći hardverski događaj 13. avgusta predstavlja značajnu promenu u odnosu na uobičajeni termin sredinom jeseni. Ove godine su odlučili da lansiraju svoj najnoviji flagship, Pixel 9, ranije nego što se očekivalo, neposredno pre nego što Apple predstavi iPhone 16 u septembru. Ova promena je izazvala spekulacije o Google motivima i ciljevima u uvek konkurentnom svetu tehnologije.

Pomeranje događaja za skoro dva meseca unapred čini se kao strateški potez. Jedan od razloga koji se pominje je izbegavanje da ih zaseni predstojeća predsednička izborna kampanja u SAD-u, koja će uskoro dominirati vestima. Privlačenjem pažnje ranije, Google se nada da će postići veći utisak i osigurati da više ljudi primeti njihove nove proizvode.

Google predstavlja Pixel 9 Pro Fold

U središtu ovog događaja je Googleov ambiciozan napredak u veštačkoj inteligenciji, posebno kroz njihov novi projekat nazvan Gemini. Gemini je bio veliki fokus na Google I/O ranije ove godine, postavljajući temelje za napredne AI funkcije koje će debitovati sa serijom Pixel 9. Očekuje se da će ove AI funkcije postaviti nove standarde u svetu Androida, učvršćujući Googleovu reputaciju kao lidera u AI tehnologiji za potrošače.

Googleova strategija pre događaja uključuje najavu novih modela Pixel 9 Pro i Pixel 9 Fold, stvarajući uzbuđenje i interes tokom obično mirnijih letnjih meseci za elektroniku. Ovo ne samo da generiše uzbuđenje, već i daje Googleu priliku da prikaže svoje najnovije tehnologije globalnoj publici.

Zanimljivo je da se Googleov pristup razlikuje od nedavne Appleove najave Apple Intelligence na WWDC, koja naglašava obradu AI direktno na uređajima. Google, kroz Gemini, se fokusira na AI rešenja zasnovana na oblaku u partnerstvu sa OpenAI, sa ciljem da dodatno poboljša svoje mogućnosti.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Pored toga, Google strateški pristupio diverzifikaciji svojih hardverskih najava ove godine. Predstavili su povoljniji Pixel 8a neposredno pre događaja usmerenog na developere, pokazujući svoju posvećenost dosezanju različitih segmenata tržišta. Ova fleksibilnost ističe Googleovu sposobnost da se kreće kroz konkurentno tržište dok održava fokus na inovacijama i zadovoljenju potreba potrošača.

Googleova odluka da premesti svoj hardverski događaj na 13. avgust pokazuje njihov proaktivan pristup u brzoj industriji. Predstavljanjem serije Pixel 9 sa naprednim AI funkcijama pod Gemini inicijativom, Google ne samo da ima za cilj da ostane ispred konkurencije već i da redefiniše očekivanja za tehnologiju pametnih telefona u eri AI. Kako raste iščekivanje za događaj, sve oči su uprte u Google kako bi se videlo kako će oblikovati budućnost potrošačke elektronike sa svojim najnovijim inovacijama, prenosi Mashable.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi