Minisforum predstavio prvi AMD Ryzen 8000 „Hawk Point“ APU tablet na svetu

Kineska kompanija Minisforum predstavila je prvi AMD Ryzen 8000 „Hawk Point“ APU tablet na svetu, koji će zvanično biti lansiran početkom sledeće godine

Minisforum predstavio prvi AMD Ryzen 8000 „Hawk Point“ APU tablet na svetu

Minisforum potvrdio je ne samo da su Ryzen tableti na putu, već da stiže i AMD Ryzen 8000 „Hawk Point“ APU sledeće generacije sa potrošnjom od 22 i 28 W.

Novi dizajn biće u potpunosti razvijeni Windows 11 tablet sa fokusom na AI snagu koju će omogućavati AMD Ryzen AI hardver. On bi zvanično trebalo da bude lansiran početkom 2024. godine.

AMD Hawk Point APU biće deo porodice Ryzen 8000 i predstavljaće blago osveženje trenutnih AMD Ryzen 7040 Phoenix APU-ova. Novi procesori imaće Zen 4 jezgra kao i RDNA 3.5 grafički procesor zadržavajući iste konfiguracije, piše Wccftech.

Još jedan aspekt koji će biti nadograđen je XDNA engine koji će omogućavati bolje AI mogućnosti, a pomoći će da AMD ostane konkurentan sa Intel NPU/VPU-ovima na predstojećim Meteor Lake procesorima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi