Motorola telefon sa rolajućim ekranom premijerno prikazan na MWC

Motorola 312 Labs je deo Motorola tima koji je zadužen da udahne život novim futurističkim konceptima, kao što je novi telefon sa rolajućim ekranom.

Motorola telefon sa rolajućim ekranom premijerno prikazan na MWC

Fleksibilni OLED ekrani su stvar budućnosti i u to smo se više puta uverili, a telefon sa rolajućim ekranom je jedan od odličnih primera kako ta budućnost može da izgleda.

Novi Motorola koncept telefon koristi fleksibilni OLED ekran (pOLED), koji omogućava ekstremno savijanje i u ovom slučaju – rolanje. Kao i telefoni na preklop, kao što je Razr, poenta je napraviti kompaktni uređaj, čiji se ekran po potrebi može povećati, kako biste mnogo jednostavnije i udobnije mogli da uživate u konzumaciji multimedijalnog sadržaja, igrama i svemu drugom što je mnogo bolje gledati na velikom ekranu.

Rollable je koncept telefon sa rolajućim ekranom koji vam pruža veliki ekran, kada vam je potreban, a koji se po potrebi može uvući, kada vam je potreban kompaktan uređaj koji staje u džep. Sa svojim dimenzijama, ovaj telefon sa rolajućim ekranom predstavlja jedan od najsvestranijih 5” pametnih telefona, koji po potrebi transformiše svoj kompaktni ekran u 30% veći format dijagonale 6,5 inča.

Prevedeno na poznate dimenzije, sklopljen, Motorola Rollable, telefon sa rolajućim ekranom ima manje dimenzije nego iPhone 13 Mini, a rasklopljen postiže dimenzije bliske velikom iPhone 14 Pro Max telefonu.

Da je u pitanju više od samo konceptualnog uređaja govori i činjenica da je softver prilagođen da sadržaj ekrana skalira prema trenutnom prikazu i dimenzijama ekrana. Svidelo nam se i to što ekran, kada se urola ima aktivnu površinu koja se prostire preko zadnje strane uređaja, gde prikazuje kratka obaveštenja i omogućava vam da pravite selfije glavnom kamerom, kao što to radi većina telefona sa ekranom na preklop.

Da li će ovaj koncept ikada ući u masovnu proizvodnju i preseliti se iza stakla i zatvorenih vrata u prodavnice ostaje da vidimo, jer je Motorola kompanija koja paralelno razvija veliki broj novih modela.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Salac UE

    Дај да сроламо по једну моторолу :ROFLMAO:

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi