MSI MEG Vision X AI Desktop oduševljava na Computexu 2024 sa inovativnim dizajnom

MSI je na Computexu 2024 predstavio MEG Vision X AI Desktop, sa impresivnim ekranom osetljivim na dodir koji zauzima celu prednju površinu kućišta, ali i hardverom koji pruža vrhunske performanse za AI i gaming zadatke

MSI MEG Vision X AI Desktop oduševljava na Computexu 2024 sa inovativnim dizajnom

Ove godine, Computex 2024 sajam bio je pun zanimljivih PC-ova fokusiranih na AI, ali često su njihove najzanimljivije karakteristike imale malo veze sa AI. Takav je slučaj sa MSI-jevom MEG Vision X AI Desktopom, koji se našao na ogromnom štandu kompanije.

MEG Vision X će biti dostupan u četvrtom kvartalu po nepoznatoj ceni, a prema rečima MSI predstavnika, imaće “najnoviji” Intel CPU i Nvidia GPU u to vreme, što implicira da će imati Arrow Lake procesor i 5080 ili 5090 grafičku kartu (pod pretpostavkom da Nvidia najavi jednu ove jeseni). Sa svom tom snagom, možete koristiti ovaj sistem za igranje vrhunskih igara, treniranje modela ili jednostavno za lokalno generisanje AI umetnosti.

MEG Vision X AI Desktop ima prednju površinu sa ekranom osetljivim na dodir

Ali ono što čini MEG Vision X posebnim nije njegova sposobnost da pokreće AI ili gaming zadatke – bilo koji PC sa pristojnom grafičkom kartom ili NPU bi mogao to da uradi. To je ekran osetljiv na dodir rezolucije 1080 x 1920 koji zauzima celu prednju površinu kućišta, što ovaj desktop čini jednim od najinteresantnijih proizvoda na Computexu 2024.

Kućište sa ugrađenim ekranom je toliko impresivno da je izvršni direktor Intela, Pat Gelsinger, potpisao svoje ime i reč “awesome” na vrhu MEG Vision X kada je posetio MSI-jev štand.

Podrazumevano, ekran osetljiv na dodir prikazuje ključne statistike računara kao što su temperatura CPU-a i brzina takta. Takođe vam omogućava da pokrenete svoje omiljene aplikacije na primarnom ekranu dodirom ikone prečice. Na njemu možete promeniti i režime performansi, birajući između veće brzine ili tiših ventilatora.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ekran se u Windowsu vidi kao punopravni drugi ekran u portret režimu. Dakle, možete puštati YouTube video zapise na njemu ili pokretati aplikacije ako želite. MSI predstavnici su rekli da bi gejming strimeri trebalo da drže svoj chat ili OBS prozor na prednjem panelu dok igraju na primarnom monitoru.

Takođe su rekli da ekran osetljiv na dodir koristi Intel integrisanu grafiku dok bi glavni monitor ili bilo koji sekundarni monitori koje prikačite koristili Nvidia grafičku karticu. Ekran podržava deset tačaka dodira, tako da možete zumirati ili čak crtati prstom na njemu, piše Tomshardware.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Meni je ovo potpuno nepotrebno i besmislen dizajn. Prvo, ako ću imati dva ekrana, potrebno mi je da budu u istoj ravni ili pod maksimalnim uglom od nekih 130-140 stepeni.

    Ovde da bi se do toga došlo, potrebno je da imam ceo metar prostora na stolu iza monitora za kućište, što je užasno nepraktično.

    Možda ima smisla imati neki značajno manji dodirni ekran koji bi bio možda čak i sa gornje strane, ako ide ispod stola računar, ili sa neke od strana ako ide pored, idealno konfigurabilno gde ga korisnik hoće staviti. dijagonale tipa 6- 7” ponajviše i možda čak i samo crno belo poput ekrana sa raznih kućnih aparata ili sl.

    Poenta je da bude vrlo pristupačno što se tiče cene i potrošnje cpu/gpu, da ne učini kućište tri pita skupljim, a da omogući nešto napredniji interfejs. Tako bi imalo smisla za korisnike. Ovo nema smisla van toga da je preskupi ,,gimmick”.

  2. Duck 84

    A da naprave kućište sa ringlama ili nekim tosterom da skuvaš kafu ili podgreješ sendvič dok si ispred ekrana. 😄

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi