MSI udvostručuje podršku za memorijski kapacitet svojih matičnih ploča do 256 GB uz DDR5 module

Sa DDR5 memorijom do 256 GB, kompanija MSI udvostručuje podršku za memorijski kapacitet svojih matičnih ploča Intel 700 i 600 serije uz laku kompatibilnost

MSI udvostručuje podršku za memorijski kapacitet svojih matičnih ploča do 256 GB uz DDR5 module

MSI je najnoviji proizvođač matičnih ploča koji uvodi podršku za DDR5 memoriju za svoje Intel 700 i 600 serije ploča. Tako u stvari MSI udvostručuje podršku za memorijski kapacitet ovih proizvoda, idući do 256 GB.

Segment PC memorije beleži nastavak inovacija od CAMM standarda koji je usvojen na tržištu laptopa, a uskoro dolazi i u segment klasičnih desktop računara, kao i najnovijih 64 GB DDR5 modula koji nude dvostruko veće kapacitete u odnosu na ono što je bilo dostupno.

Prošle godine smo videli obilje nebinarnih DIMM modula u rasponu od 24 do 48 GB, što je povećalo kapacitete desktop memorije do 192 GB. Sada proizvođači memorije razvijaju najnovije 64 GB module koji će povećati DDR5 kapacitete do 256 GB. Ranije ste morali da koristite 4 DDR5 modula da biste došli do 128 GB, a sada možete koristiti samo dva.

Postoji mnogo prednosti većeg kapaciteta memorije, s obzirom da određene aplikacije poput kreiranja sadržaja, renderovanja i nadolazećih softverskih paketa za veštačku inteligenciju mogu značajno koristiti RAM, a da vi to i ne primetite. Veća memorija takođe može da poboljša ukupne performanse sistema u takvim slučajevima.

Prema kompaniji MSI, njen najnoviji BIOS za Intel 700 i 600 serije matičnih ploča sada je dostupan, a jedna od najvećih prednosti koju imaju je kompatibilnost. Drugi proizvođači zahtevali su od korisnika da onemoguće neke funkcije kako bi pristupili punim kapacitetima od 256 GB, kao što su 4G, Resizeable Bar & Remapping. Uz najnoviji MSI BIOS, nije potrebno onemogućiti bilo koju od navedenih funkcija i možete praktično dobiti besprekorno iskustvo sa 256 GB na njihovim matičnim pločama, piše Wccftech.

Insajder sa društvene mreže Twitter (X), @chi11eddog, podelio je snimak ekrana matične ploče MSI Z790 Carbon MAX WIFI koja radi sa 256 GB DDR5-4800 memorije sa Intel Core i9-14900K procesorom.

Bilo bi interesantno videti koje su maksimalne brzine podržane pri korišćenju memorije visokog kapaciteta, ali za one koji više preferiraju kapacitet od brzine, na sreću, rešenja su sada dostupna.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi