Nothing Phone (2): cene, specifikacija i početak prodaje

Iako je manje-više sve bilo poznato u danima pre premijere, juče je i zvanično predstavljen Nothing Phone (2), i koji je sve bliži premijum klasi

Nothing Phone (2): cene, specifikacija i početak prodaje

Najveće promene, očekivano, se nalaze ispod haube. Sa vizuelne strane Nothing Phone (2) donosi suptilne promene, pre svega sa malo drugačijim, blago zaobljenim ivicama kućišta i drugačijim sistemom svetala nazad (Glyph interfejs).

Nothing Phone (2): cene i specifikacije

Nothing Phone (2) je zvanično predstavljen juče, iako smo imali prilike da vidimo praktično sve o telefonu još početkom jula u videu koji je objavio YouTube kanal Marques Brownlee.

Cena kreće od 599 USD za SAD, ali dok stigne do Evrope, cifra skače do vrlo ozbiljnih 679 evra za model sa 8/128 GB memorije. Varijanta sa 12/256 GB je 729 evra, dok je najjači model sa 12/512 GB 849 evra. Naravno, cene za Evropu i cene za Srbiju su veoma različite stvari, tako da, ukoliko se Nothing Phone (2) nađe u prodaji u Srbiji, očekujte bar 20% više cene.

Što se specifikacija tiče Snapdragon 8+ Gen 1 menja 778G+ sa Nothing Phone (1), a 6,7-inčni LTPO OLED ekran ima FHD+ rezoluciju i može da menja stopu osvežavanja od 1 do 120 Hz. Glavna kamera telefona koristi Sony IMX890 senzor od 50 MP sa OIS i EIS sistemima stabilizacije. Druga je širokougaona 50 MP koja koristi Samsung JN1, a prednja kamera ima 32 MP Sony IMX615 senzor, čiji video je ograničen na 1080p u 60 fps.

Baterija telefona broji 4.700 mAh, a novina je punjač snage 45 W, dok je bežično punjenje ograničeno na 15 W. Naravno, Nothing OS 2.0 se bazira na Android 13 OS-u sa novim vidžetima, bojama i rasporedom foldera.

Drugačiji Glyph interfejs

Iako deluje da ništa nije previše promenjeno na prepoznatljivom Glyph interfejsu, on je sada umesto 11 segmentiranih LED trakica dobio 33 zasebne zone. One sada imaju drugačije sisteme obaveštenja, kao što su jačina zvuka, tajmer i druge funkcionalnosti.

Pretprodaja kreće od 15. jula za određena tržišta. Za Srbiju ćemo očigledno da sačekamo i vidimo da li će neki operater odlučiti da uvrsti Nothing Phone (2) u svoju ponudu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi