Novi Apple uređaj navodno će moći da ažurira fabrički upakovane telefone u radnjama

Problemi sa iPhone 15 serijom možda su poslednji takve vrste jer je na putu navodno novi Apple uređaj koji treba bežično da ažurira fabrički upakovane telefone

Novi Apple uređaj navodno će moći da ažurira fabrički upakovane telefone u radnjama

Posle nemalog broja prijavljenih problema sa najnovijom iPhone 15 serijom telefona, stigle su glasine o tome da stiže novi Apple uređaj koji će navodno moći da bežično ažurira fabrički upakovane telefone u radnjama. I ova vest stiže od novinara Marka Gurmana koji je poznat po objavljivanju najčešće tačnih insajderskih informacija iz sveta tehnologije.

Neimenovana spravica, prema Gurmanovom izveštaju, liči na uložak ili jastučić koji će moći bežično da uključi iPhone, ažurira njegov softver na najnoviju iOS verziju koja je u tom trenutku dostupna, a zatim telefon ponovo bežično isključi.

Sve to, trebalo bi da se obavlja u ovlašćenim Apple radnjama pre nego što telefoni ove kompanije budu prodati kupcima. Novi Apple uređaj navodno bi trebalo da bude lansiran pre kraja ove godine, što je veoma uskoro.

To znači da bi problemi koje smo nedavno videli sa pregrevanjem sveže kupljenih novih uređaja, pa potom ispravljanja tog problema ažuriranjem softvera, koje je potom donelo nove probleme, u budućnosti mogli da nestanu. Naravno, da nestanu dok ne odvojite novac za kupovinu novog iPhone telefona, do kada će on u radnjama biti ažuriran, posle čega ćete softverska ažuriranja morati da preuzmete na sebe.

Nova spravica osim rešavanja softverskih problema, definitivno otvara i pitanja o bezbednosti, jer podrazumeva pristupanje telefonu i nakon što je on izašao sa fabričkih pogona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi