Novi Google Pixel uređaji startovaće sa Android 14 umesto Android 15

Pomeranje Made by Google 2024 konferencije iz oktobra u avgust uzrokovaće kašnjenje početka prodaje određenih uređaja, ali i korišćenje starije verzije Androida

Novi Google Pixel uređaji startovaće sa Android 14 umesto Android 15

Događaj Made by Google 2024 održaće se uskoro, a očekujemo da će na njemu Google predstaviti seriju Pixel 9 telefona, uključujući i Pixel 9 Pro Fold (ranije se pretpostavljalo da će se zvati Pixel Fold 2).

Iako je Google potvrdio ime i dizajn telefona, a događaj je potvrđen za 13. avgust 2024. čini se da će kupci morati malo da sačekaju pre nego što budu mogli da dođu do telefona, posebno novog sklopivog modela.

Podaci procureli sa Android Headlines tvrde da će Pixel 9, Pixel 9 Pro i Pixel 9 Pro XL biti dostupni za prednaručivanje odmah nakon završetka uvodnog izlaganja na događaju, dakle oko 8 časova uveče po našem vremenu 13. avgusta.

Kompanije obično imaju oko nedelju dana između prednaručivanja i otvorene prodaje, a očekuje se da Google započne otvorenu prodaju 22. avgusta.

Datumi isporuke za druge uređaje su zanimljivi. Pixel 9 Pro Fold će se navodno naći u prodaji 4. septembra, dajući nam više od pola meseca između zvaničnog lansiranja i dostupnosti uređaja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ako ste planirali da nabavite Pixel Buds Pro 2, očekuje se da će oni biti u prodaji od 26. septembra, otprilike mesec i po dana nakon najave. Procurene informacije ne pominju datume isporuke za Pixel Watch 3.

Google ove godine održava događaj Made by Google ranije, što je verovatno zakomplikovalo stvari i uzrokovalo različite rokove lansiranja. Procurele informacije takođe sugerišu da bi serija Pixel 9 mogla biti lansirana sa Androidom 14 umesto Androida 15.

Google obično lansira nove Pixele i novu verziju Androida u oktobru, tako da je avgustovsko lansiranje dva meseca ranije. Očekujemo da će se ovi rokovi uskladiti u narednim godinama kako se ostatak Google-a bude navikavao na lansiranje u avgustu, piše Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. NevisStarShine

    Čekaj, šta se onda dešava sa onim supportom od 8 godina? Ipak je onda 7?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi