Od sada ćete moći sami da popravite iPhone 14 i “Mekove” sa M2 procesorima

Nakon što je Samsung omogućio opciju sami da popravite Galaxy telephone, sada je i Apple proširio listu uređaja obuhvaćnih “Self-Service Repair” programom

Od sada ćete moći sami da popravite iPhone 14 i “Mekove” sa M2 procesorima

Strogi kriterijumi i regulative za zaštitu krajnjih korisnika najavljeni od strane Evropske unije, definitivno daju rezultate i to u najkraćem roku. Apple program za samouslužne popravke omogućava vam sami da popravite svoje neispravne iPhone telefone i Mac računare.

Ovaj vid podrške i usluge je u početku bio dostupan za ograničeni broj uređaja, ali je kasnije dobio podršku za dodatne Apple proizvode. Do sada, Apple-ov program samouslužnih popravki nije obuhvatao, niti je bio moguć za najnoviju liniju iPhone 14 i modele MacBook Pro računara na bazi M2 Pro i M2 Max procesora. Danas je kompanija iz Kupertina objavila da će proširiti podršku i za najnovije modele iPhone i MacBook Pro uređaja.

Tokom, prošle godine od strane kompanije Apple je pokrenut program samouslužnih popravki u kojem je kompanija slala potrebne delove i alate spakovane u kofer svojim korisnicima, kako bi sami mogli da otklone kvar na svom uređaju. Imajte na umu da delove za Apple proizvod ne dobijate besplatno jer ih morate posebno platiti iznad standardne cene kompleta alata. Međutim, ova usluga nije za svakoga.

Šrafciger u ruke pa sami da popravite vaš Mek ili iPhone

Apple sugeriše da ovbaj tip usluge pre svega treba da koriste profesionalci koji imaju prethodno znanje o uređajima i iskustvo u radu sa elektronskim komponentama. Ako ne budete pažljivi, možete “brikovati” svoje uređaje.

To znači da ukoliko se odlučite za ovaj korak, trebalo bi da imate iskustva u popravci elektronskih uređaja da biste u potpunosti iskoristili prednosti programa samouslužnih popravki. Svako ko nije upoznat sa unutrašnjim elementima uređaja, trebalo bi da poseti najbližu Apple prodavnicu radi popravke, prenosi wccftech.

Tokom procesa samostalne popravke korisnicima će biti predstavljena uputstva kojih se moraju striktno pridržavati. Ovo takođe eliminiše potrebu da kontaktirate Apple tim za podršku dok prolazite kroz proces ponovne konfiguracije sistema. Proces osigurava da su delovi koji se zamenjuju originalni i pri tome ažurira uređaj na najnoviju verziju upravljačkog softvera.

Štaviše, delovi su takođe kalibrisani i unapred podešeni za maksimalnu efikasnost u radu. Apple obezbeđuje podršku programu samouslužnih popravki za desktop Mac računare sa M1 čipovima u Nemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španiji, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Belgiji.

Dobro je videti da Apple širi podršku za svoj program samouslužnih popravki na dodatne regione i ne zadržava se samo u granicama teritorije Sjedinjenih Američkih Država. Za kraj ostaje topao savet da ukoliko nemate prethodnog iskustva, nemojte pokušavati da popravite svoj pokvareni iPhone telefon ili MacBook Pro. Najbolje bi bilo da popravku prepustite profesionalcima ili ovlašćenim serviserima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi