Odakle dolaze korisnici Pixel uređaja? Ko uopšte kupuje Google telefone?

Rukovodioci kompanije Google lično otkrivaju, većina ih prelazi na Pixel sa Apple uređaja ali vrlo malo sa Samsung-a

Odakle dolaze korisnici Pixel uređaja? Ko uopšte kupuje Google telefone?

Google je ove nedelje predstavio svoju novu vodeću seriju Pixel 9 telefona, lansirajući četiri modela odjednom, čime je pokazao svoje velike ambicije. Međutim, veliko pitanje I nedoumica vlada oko toga sa kojih brendova korisnici uglavnom prelaze na Pixel? Rick Osterloh, potpredsednik Google-ovog odeljenja za platforme i uređaje, dao je zanimljiv odgovor.

Nakon predstavljanja Pixel 9 serije, Rick Osterloh je dao intervju američkom analitičaru Benu Tompsonu. Kada je upitan „Odakle dolaze korisnici Pixel telefona?“, Rick Osterloh je rekao da korisnici Pixel-a retko prelaze sa Samsung uređaja i da se uglavnom privlače iz dva aspekta. Neki su originalni korisnici brendova koji su se povukli sa tržišta mobilnih telefona (kao što je LG I Sony), dok su drugi korisnici Apple uređaja.

Osterloh je takođe naglasio da razvoj Pixel telefona nije odvukao korisnike drugih Android telefona, već je privukao Apple korisnike da pređu na Android, čime je proširio tržišni udeo čitave Android plarforme.

Iako prodaja Google Pixel telefona raste iz godine u godinu, još uvek je daleko iza Apple-a i Samsung-a. Prema podacima organizacija za istraživanje tržišta, udeo Google Pixel telefona u Sjedinjenim Američkim Državama iznosi samo oko 3% do 5%. Međutim, postigli su značajan uspeh u nekim zemljama, kao što je Japan, gde su postali najveći Android brend mobilnih telefona, piše LTN.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi