Otkriven razlog zbog čega je novi Android flegšip toliko popularan – čak četvrtina korisnika ga kupuje zbog AI funkcija

Trenutno vodeći Android flegšip model telefona je bez sumnje onaj iz Samsung Galaxy S24 serije. Ono glavno po čemu se izdvaja od sličnih Android modela je svakako podrška za AI funkcije

Otkriven razlog zbog čega je novi Android flegšip toliko popularan – čak četvrtina korisnika ga kupuje zbog AI funkcija

Glavna tema u industriji mobilnih telefona ove godine je veštačka inteligencija tj AI. Međutim, da li su mobilni telefoni sa veštačkom inteligencijom samo trik? Da li su potrošači spremni da plate više za AI telefone? Koji je to najpopularniji Android flegšip telefon i zašto? Sve su to pitanja koja zanimaju korisnike koji baš sada kreću u kupovinu novog telefona.

Samsung je lansirao Galaxy S24 seriju u januaru ove godine, što je prvi AI telefon jedne od najuticajnijih kompanija na polju Android mobilnih telefona. Novi model je uveo Galaxy AI funkcije i servise zbog čega je naišao na veoma dobar prijem kod publike i za kratko vreme postao popularan kod korisnika širom sveta. Galaxy S24 serija je postala najprodavaniji Android flešip telefon u mnogim zemljama.

U prve tri nedelje od lansiranja, globalna prodaja Galaxy S24 serije porasla je za 8% u poređenju sa prethodnom generacijom, a u februaru je ponovo zauzela prvo mesto u globalnoj prodaji pametnih telefona, potisnuvši Apple iPhone modele.

Koji su razlozi ovolike popularnosti i zašto korisnici biraju i kupuju baš Galaxy S24 seriju? Agencija za istraživanje Kantar Worldpanel ComTech istakla je da je u anketama sprovedenim u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, Sjedinjenim Državama, Australiji i drugim zemljama, čak četvrtina kupaca navela AI funkcije kao ključni razlog zbog kojih su izabrali i kupili telefon iz Galaxy S24 serije.

Izveštaj takođe pokazuje da AI funkcije u Galaxy S24 seriji koje su privukle posebnu pažnju korisnika su one koje se tiču prevođenja poziva u realnom vremenu, poboljšane performanse kamere i Circle to Search AI funkcija čiju podršku obezbeđuje Google. Ova poslednja je trenutno dostupna samo na Samsung i Google mobilnim telefonima. Tako će biti sve do jeseni.

Kakav je vaš stav? Da li biste i vi kupili Samsung S24 samo zbog AI funkcija?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi