Pametni prsten Galaxy Ring se izgleda pridružuje Samsung pametnim uređajima

Najnovije glasine ukazuju na to da Samsung razvija novi uređaj, tačnije pametni prsten koji se navodno zove Galaxy Ring sa funkcijama sličnim kao i na satovima

Pametni prsten Galaxy Ring se izgleda pridružuje Samsung pametnim uređajima

Kompanija Samsung navodno je počela da radi na pametnom prstenu koji će nositi naziv Galaxy Ring, piše SamMobile. Novi uređaj, odnosno pametni prsten južnokorejske kompanije koristiće štampane ploče napravljene u Japanu, a korisnicima će omogućavati da ga nose kao nakit koji će na njihovim telefonima prikazivati zdravstvene podatke koje prikupi.

To znači da će sa pametnim prstenom ljudi će moći da prate svoje zdravstveno stanje, vitalne funkcije i puls, slično kao što to postoji na pametnim satovima i narukvicama. Kompanija je navodno počela sa razvojem PCB hardvera koji će biti neophodan za prsten.

Ukoliko se informacije ispostave kao tačne, uskoro bi mogao da izađe prvi prototip ovog uređaja – nakita, na osnovu čega bi kasnije kompanija mogla konačno da odluči da li je proizvodnja tako malog, a funkcionalnog uređaja izvodljiva ili ne.

Iako priče o Galaxy prstenu kruže internetom već duže vreme, do sada nije bilo konkretnijih informacija osim nekoliko sitnica o patentima. Ranije ove godine se pojavilo ime koje će prsten nositi odnosno Galaxy Ring, ali sada je kompanija čak i pomenula pametni prsten u aplikaciji Samsung Health.

Osim naziva o kome se sada piše, u opticaju su bili još i Galaxy Index, Galaxy Insight, Galaxy One, Galaxy Pulse i Galaxy Rhytm. Kada su u pitanj tačnosti informacija koje će prstenje eventualno pružati, s obzirom na to da će biti usko uz telo korisnika, trebalo bi da budu tačniji u praćenju vitalnih faktora u poređenju sa pametnim satom.

U svakom slučaju, čekamo zvaničan početak Galaxy Unpacked događaja koji počinje 26. jula kada će kompanija predstaviti svoje najnovije Galaxy uređaje, a tada možda ujedno i najavi one koje i dalje razvija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi