Samsung Galaxy Unpacked najavljen za 26. jul, a već procurili renderi novih savitljivih telefona

Samsung Galaxy Unpacked događaj zvanično je zakazan za 26. jul, a u susret njemu procureli su novi renderi Galaxy Z Fold5 i Flip5 savitljivih telefona

Samsung Galaxy Unpacked najavljen za 26. jul, a već procurili renderi novih savitljivih telefona

Južnokorejska kompanija zvanično je objavila da će predstojeći Samsung Galaxy Unpacked događaj održati 26. jula u Seulu, čime je potvrdila ranije glasine koje su se pojavile na internetu. Paralelno sa ovom vešću, pojavile su se nove glasine, tačnije procurili su novi renderi sledeće generacije Samsung telefona sa savitljivim ekranima koji bi trebalo da budu prikazani na ovom događaju: Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5.

Iako Samsung nije eksplicitno otkrio imena proizvoda koji će biti predstavljeni tokom ovog tradicionalnog događaja, javnost očekuje da će se na njima naći savitljivi telefoni, što se vidi i iz video tizera objavljenog na sajtu kompanije.

Naime, on u animaciji prikazuje Flip telefon koji se okreće uz poziv korisnicima da se “pridruže Flip generaciji”. Nezvanične informacije ukazuju da će na događaju osim ova dva telefona verovatno biti predstavljeni i Samsung Galaxy Tab S9, kao i Samsung Galaxy Watch 6 duo uređaji.

Paralelno sa zvaničnom najavom, na nemačkom sajtu WinFuture pojavili su se novi (ne)zvanični renderi dva predstojeća telefona: Samsung Galaxy Z Fold5 i Samsung Galaxy Z Flip5, ali i Samsung Galaxy Tab S9 tableta.

Slike koje su objavljene prikazuju predstojeće uređaje iz skoro svakog ugla i daju najbolji pogled na njih do sada, naravno, ukoliko se ispostavi da su tačni. Sajt koji ih je objavio, do sada je uglavnom objavljivao tačne prikaze predstojećih proizvoda.

Prema fotografijama, samo Galaxy Z Flip 5 izgleda kao da će imati veći poklopac nego prethodnik, dok su druga dva uređaja uglavnom slična svojoj prethodnoj generaciji.

Potencijalne specifikacije

Osim više rendera koji su izašli u javnost, za predstojeće uređaje pojavile su se i potencijalne specifikacije koje će oni nositi.

Glasine su uključivale procesor koji ih pokreće odnosno Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipset, glatke velike OLED ekrane visoke rezolucije, ali je nejasno koliko će ovi savitljivi ekrani biti otporni na prašinu.

Samsung je navodno uspeo da značajno poboljša kvalitet fotografija i trajanje baterije na novim telefonima samo zahvaljujući softverskim inovativnim rešenjima.

Više informacija za Galaxy Z Fold5

Na modelu Galaxy Z Fold5 unutrašnji AMOLED ekran će biti veličine 7,6 inča sa stopom osvežavanja od 120 Hz i QHD+ rezolucijom. Spoljni ekran će biti nešto manji, sa 6,2 inča, istom stopom osvežavanja i Full HD+ rezolucijom. Memorije sa kojom će dolaziti iznose 8, odnosno 12 GB RAM i 256/512 GB ili 1 TB prostora za skladištenje.

Baterija bi trebalo da bude jačine 4400 mAh, sa podrškom za 45 W žično punjenje i 25 W za bežično. Zadnje kamere će iznositi 50 MP za glavnu, 12 MP za širokougaonu i 10 MP telefoto kameru, dok će prednja, i spoljna i unutrašnja kamera imati 12 MP.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi