Po prvi put se pojavili Galaxy S25 Ultra podaci ove godine

Galaxy S25 Ultra se pojavljuje po prvi put ove godine, donoseći napredne specifikacije i funkcije, uključujući 200 MP kameru i Snapdragon 8 Gen 4, uz najavu na WWDC 2024

Po prvi put se pojavili Galaxy S25 Ultra podaci ove godine

Samsung je u januaru ove godine predstavio Galaxy S24 flagship seriju, uključujući najnapredniji Galaxy S24 Ultra. Zahvaljujući Galaxy AI tehnologiji, serija je postigla veliki uspeh, doprinoseći jakim rezultatima Samsunga u prvom kvartalu. Iako verovatno niste ni sumnjali da će Samsung nastaviti sa proizvodnjom Ultra modela, Galaxy S25 Ultra se prvi put pojavio ove godine, a uočio ga je Android Headlines kada se pojavio u IMEI bazi podataka.

Model broj koji se pripisuje Galaxy S25 Ultra modelu je SM-S938U, pri čemu “U” na kraju predstavlja oznaku za Sjedinjene Američke Države. Iako je IMEI baza podataka prvi zvanični znak da će Samsung izdati Galaxy S25 Ultra model u SAD sledeće godine, već smo videli nekoliko takozvanih “glasina” sa navodnim specifikacijama za Galaxy S25 Ultra.

Specifikacije Galaxy S25 Ultra modela

Prošle nedelje, „leaker“ po imenu Sawyer Galox objavio je na Twitteru da će Galaxy S25 Ultra biti opremljen sledećom verzijom Universal Flash Storage, UFS 4.1. Galaxy S24 Ultra koristi UFS 4.0, a UFS 4.1 će biti nešto brži, omogućavajući brže čitanje i pisanje podataka, što će pomoći Galaxy S25 Ultra modelu u obavljanju AI funkcija. Brži prenosi podataka takođe poboljšava sposobnosti multitaskinga, što je neophodno za AI funkcije koje rade u pozadini, uključujući optimizaciju scene za kamere i real-time prevod jezika. Pored toga, UFS 4.1 će biti energetski efikasniji.

Isti „leaker“ navodi da će osnovni model Galaxy S25 Ultra imati 256 GB memorije i 12GB  RAM-a. Međutim, modeli sa 512 GB i 1 TB memorije će imati 16 GB RAM-a. To bi učinilo Galaxy S25 Ultra prvim Galaxy Ultra modelom od 2021. godine (Galaxy Ultra 21) sa varijantom koja uključuje 16 GB RAM-a.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Kamera i procesor

Galaxy S25 Ultra će imati četvorostruki kamera sistem sa glavnom kamerom od 200 MP, ultraširokougaonom kamerom od 50 MP, telefoto kamerom od 50 MP sa 3x optičkim zumom i super telefoto kamerom od 50MP sa 5x optičkim zumom. Telefon će pokretati Snapdragon 8 Gen 4 AP čipset, koji je navodno redizajniran za veće radne taktove.

Očekujemo da će Galaxy S25 serija biti predstavljena u januaru sledeće godine. Međutim, sledeći Unpacked događaj će se održati u Parizu 10. jula, nedelju dana pre početka Letnjih olimpijskih igara u Francuskoj. Tokom događaja, Samsung će predstaviti Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6, Galaxy Watch 7 seriju i Galaxy Ring, piše Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi