Galaxy S25 Ultra bi mogao da dobije veliko unapređenje kamera

Izgleda da je Samsung odlučio da donese veliko unapređenje i značajnije poboljša sistem kamera na budućem Galaxy S25 Ultra telefonu

Galaxy S25 Ultra bi mogao da dobije veliko unapređenje kamera

Samsung se kreće malim koracima po pitanju unapređenja karakteristika kamera na svojim vodećim modelima telefonima, a ljubiteljima Galaxy uređaja je već pomalo dosadilo da godinama viđaju isti hardver na sistemu kamera. Međutim, stvari izgleda se kreću u pravcu svetlije za budućnosti, jer izgleda da je Samsung odlučio da donese veliko unapređenje i značajnije poboljša sistem kamera na budućem Galaxy S25 Ultra modelu.

Prema informacijama koje prenosi pouzdani tipster Ice Universe, Galaxy S25 Ultra će i dalje imati sistem sa četiri kamere, ali će nadograditi dve kamere sa većim senzorima i višim rezolucijama. Tipster je na kineskom sajtu za mikroblogovanje Weibo, preneo da će Galaxy S25 Ultra imati primarnu kameru od 200 MP, ultraširoku kameru od 50 MP, telefoto kameru od 50 MP sa 3x optičkim zumom i super-telefoto kameru od 50 MP sa 5x optičkim zumom.

Nezvanične specifikacije Galaxy S25 Ultra kamere

Ako su ove informacije tačne, to znači da će Samsung značajnije unaprediti sve zadnje kamere na Galaxy S25 Ultra ugradnjom novih senzora velike rezolucije. Poređenja radi, Galaxy S24 Ultra ima primarnu kameru od 200 MP, ultraširoku kameru od 12 MP, telefoto kameru od 10 MP sa 3x optičkim zumom i senzor super-telefoto kamere od 50 MP sa 5x optičkim zumom.

Dok je većina Android konkurencije uveliko prešla na korišćenje senzora od 50 MP ili veće rezolucije za sistem zadnjih kamera na svojim flegšip telefonima, Samsung se zadržao na senzorima od 10 MP i 12 MP za telefoto i ultraširoke kamere i to na svom vrhunskom uređaju iz Galaxy S serije. Međutim, dobro je znati da južnokorejski elektronski gigant planira veliko poboljšanje za sledeću godinu.

Nabrojana unapređenja bi trebalo da omoguće 8K video snimanje na svim zadnjim kamerama koje će posedovati Galaxy S25 Ultra. Bilo je glasina da bi Samsung takođe mogao da koristi noviji model senzora kamere od 200 MP u slučaju Galaxy S25 Ultra telefona, a koji bi imao senzor veličine 1 inča. Ako je to zaista tačno, mogli bismo da vidimo veliku i značajnu promenu kvaliteta fotografija već početkom sledeće godine, prenosi Sammobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. jocasylver

    I onda opet traži i instaliraj GCam

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi