Qualcomm objavio Snapdragon X Elite kompaktni Mini PC

Qualcomm Snapdragon Dev Kit predstavlja pristupačnu i moćnu alternativu za Apple Mac Mini

Qualcomm objavio Snapdragon X Elite kompaktni Mini PC

Qualcomm je predstavio Snapdragon Dev Kit za Windows, kompaktni mini PC dizajniran da pojednostavi razvoj sledeće generacije Windows aplikacija i AI iskustava, ali se može koristiti u bilo koju svrhu i predstavlja savršenu, pristupačnu alternativu Apple Mac Mini-ju.

U srcu Snapdragon Dev Kit-a nalazi se Snapdragon X Elite X1E-00-1DE čipset, koji uključuje Qualcomm Oryon CPU sa 12 jezgara koji mogu dostići brzine do 3,8 GHz, od čega je dva jezgra moguće ubrzati do 4,3 GHz. Adreno GPU pruža do 4,6 TFLOPS, dok Hexagon NPU nudi do 45 TOPS, ubrzavajući AI/ML radne zadatke i omogućavajući lokalno izvršavanje LLM-ova i LVM-ova, smanjujući potrebu za cloud resursima.

Dev Kit radi na Windows 11 i opremljen je sa 32GB LPDDR5x RAM-a i 512GB brzog NVMe skladišta. Uključuje dva USB 3.2 Type-A porta, tri USB 4 porta, HDMI port pune veličine, RJ45 Ethernet priključak i 3,5 mm audio priključak. Uređaj podržava povezivanje sa do tri UHD monitora i može se koristiti u razvojnim i testnim okruženjima sa više jedinica. Takođe sadrži Qualcomm FastConnect 7800 sistem za mobilnu povezivost, koji podržava Wi-Fi 7 i Bluetooth 5.4.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Snapdragon Dev Kit je prvenstveno namenjen za pomoć developerima u izgradnji, otklanjanju grešaka, testiranju i prenošenju aplikacija za Windows X86 na Snapdragon, optimizujući performanse preko CPU-a, GPU-a i NPU-a. Koristi Arm64 prilagođene alate uključujući Visual Studio i VS Code i podržava skalabilni razvoj aplikacija sa Arm64 VM-ovima i CI/CD infrastrukturom.

Po ceni od $899.99, Snapdragon Dev Kit je najpovoljnija opcija u Snapdragon X seriji. Ova cena je niža od Surface Pro 11, koji počinje od $989 i sadrži Snapdragon X Plus X1P-64-100 čipset sa 16GB RAM-a i 256GB skladišta, prenosi Tech Radar.

Snapdragon Dev Kit  je veličine 199 mm x 175 mm x 35 mm i teži 970g, a dostupan je isključivo putem Arrow.com prodavnice.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi