Qualcomm sprema tri nova čipa za telefone srednje klase

Američki dizajner čipova Qualcomm proširuje svoju liniju proizvoda i navodno sprema još tri nova čipa namenjena rastućem segmentu telefona srednje klase

Qualcomm sprema tri nova čipa za telefone srednje klase

Već pomalo komplikovano imenovanoj Qualcomm ponudi procesora, pridružiće se novi proizvodi, odnosno tri nova čipa za telefone srednje klase, pod modalnim brojevima SM4635, SM6650 i SM7635. Analitičari očekuju da će ovi modeli pripasti već etabliranim Snapdragon serijama čipova 4, 6 i 7, a iako su zvanični detalji još uvek oskudni, procurile informacije i glasine pružaju uvid u potencijalne specifikacije koje će novi procesori nositi.

Model čipa SM4635 trebalo bi u stvari da bude Snapdragon 4 Gen 3, a rane informacije ukazuju na LPDDR4X RAM od 6 GB i 256 GB UFS 3.1 skladišta. Ova kombinacija mogla bi da ponudi značajan porast perofrmansi u odnosu na prethodnu generaciju uz obezbeđivanje boljeg gejming iskustva u manje zahtevnim naslovima.

Sledeći čip pod brojem modela SM6650 trebalo bi da pripadne Snapdragon 6 seriji, ali i dalje nije jasno koje će on tačno ime nositi, dok su drugi detalji još misteriozniji. Insajderi, međutim, ukazuju da njegov broj modela cilja svakako na srednji raspon performansi, balansirajući energetsku efikasnost sa unapređenim sposobnostima obrade za svakodnevne aplikacije.

Treći novi Qualcomm čip, odnosno model SM7635 je privukao najviše pažnje zbog navodne integracije sa predstojećim Xiaomi Redmi Note 14 Pro modelom. On bi trebalo da uđe u Snapdragon 7 seriju, ali bi mogao da zaostaje za nedavno objavljenim Snapdragon 7+ Gen 3 čipseta kada su u pitanju sirove performanse. Ipak, bitno je napomenuti da rezultati testiranja i dalje nisu otkriveni, a sigurno je da će on ponuditi bar neka unapređenja u odnosu na prethodnike u Snapdragon 7 seriji, ističe GizChina.

Uvođenje ovih novih procesora svakako pokazuje da je Qualcomm posvećen i tržištu srednjeg ranga pametnih telefona, segmentu koji beleži kontinuirani rast. Pružanjem šireg spektra opcija sa različitim nivoima performansi, Qualcomm omogućava proizvođačima pametnih telefona da zadovolje raznovrsniju bazu potrošača, a to bi moglo da dovede do konkurentnije sredine u segmentu srednje klase. To na kraju koristi potrošačima kroz potencijalno niže cene i širi izbor uređaja bogatih funkcijama.

Međutim, zvanični datumi lansiranja ovih procesora još nisu objavljeni, a insajderi sugerišu da će više informacija stići u narednim danima, a očekivanja industrije idu ka tome da će tri nova čipa pokretati talas novih telefona srednjeg ranga u drugoj polovini ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi