Realme 12+ 5G najverovatnije dobija Dimensity 7050 čipset

Više ključnih detalja o predstojećem Realme 12+ 5G telefonu otkriveno je putem Geekbench testiranja, koje takođe ukazuje i na Dimensity 7050 čipset

Realme 12+ 5G najverovatnije dobija Dimensity 7050 čipset

Predstojeći Realme 12+ 5G telefon, identifikovan pod brojem modela RMX3867 u Geekbench bazi, biće najverovatnije opremljen Dimensity 7050 čipsetom. Zanimljivo je napomenuti da je ovo isti čip koji se koristi i u Realme 11 Pro+ modelu, što ukazuje na verovatno slične performanse.

Kako dalje otkriva baza, ovaj telefon će se isporučivati sa Android 14 operativnim sistemom koji je već instaliran i verovatno sa Realme UI 5.0 korisničkim interfejsom. Geekbench 6 test je pokazao da novi model ostvaruje 958 bodova u jednojezgarnom rezultatu procesora, dok je višejezgarni rezultat doneo 2346 bodova, prenosi GSMArena.

Iako je Dimensity 7050 čipset delovao manje impresivno na prethodnim telefonima, kao recimo na pametnom Oppo Reno telefonu, analitičari očekuju da će Realme 12+ ponuditi konkurentne performanse uz povoljniju cenu.

S obzirom na očekivanu pristupačnost, ovaj telefon bi mogao privući veću pažnju onih koji ne žele da izdvajaju više novca za telefon, a  traže više performanse po povoljnijim cenama.

Takođe, ukoliko vam Dimensity 7050 čip ne zvuči poznato, ne zaboravite da je MediaTek u jednom trenutku promenio imena svojih čipsetova, pa je tako ovaj model čipa u stvari bivši Dimensity 1080. On ima dva ARM Cortex A78 jezgra i 6 ARM Cortex-A55 jezgara sa Mali-G68 MC4 GPU delom, a nastao je na TSMC 6 nm proizvodnom procesu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi