Realme GT5 stiže sledeće nedelje zajedno sa novim slušalicama

Na petu godišnjicu postojanja kineskog brenda koji je nekad bio u sastavu Oppo kompanije, biće zvanično objavljen novi telefon – Realme GT5 stiže 28. avgusta

Realme GT5 stiže sledeće nedelje zajedno sa novim slušalicama

Predstojeći Realme GT5 telefon zvanično će biti objavljen 28. avgusta na konferenciji za novinare, najavila je kompanija sa zvaničnog naloga na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Njegovo lansiranje otvara novi vodeći serijal što će ujedno biti i obeležavanje pet godina postojanja kompanije u industriji, a istog dana kompanija će lansirati i nove Buds slušalice.

Prema najavi izgleda da ćemo za sada videti samo ovaj model iz nove serije telefona, dok bi Pro varijanta trebalo da bude lansirana nešto kasnije ove godine, tvrde insajderi.

Uređaj će izgleda pokretati Snapdragon 8 Gen 2 čipset, koji bi, kako je ranije najavio predsednik marketinga kompanije, trebalo da dostigne svoje krajnje granice u ovom telefonu. Nepotvrđene informacije ukazuju da će biti verzija sa 24 GB RAM-a, a navodno će biti dostupan u dve varijante.

Jedna od njih biće sa baterijom jačine 4600 mAh i jako brzim punjenjem od 240 W, dok će druga, nešto slabija verzija imati malo veću bateriju kapaciteta 5000 mAh, ali sa slabijim punjačem od “samo” 150 W.

Po pitanju karakteristika kamere, telefon navodno dobija periskopsku zum kameru sa 64 MP i OV46B senzorom, kao dodatak glavnoj kameri sa 50 MP i Sony IMX9 senzorom veličine 1/1,4 inča. Ultraširoka kamera će imati 8 MP, a ekran bi trebalo da bude 1,5K AMOLED dijagonale 6,74 inča i brzinom osvežavanja od 144 Hz.

Međutim, skoro sve ove informacije osim imena i procesora su nezvanične, te ćemo za tačno nedelju dana znati šta će on tačno ponuditi. Istog dana kompanija će predstaviti i nove slušalice – Realme Buds Air5, kao i nešto skuplju varijantu – Realme Buds Air5 Pro.

Zanimljivo je da će pristupačnija varijanta slušalica imati “aktivno poništavanje buke od 50 dB”, što je karakteristika koju smo ranije mogli da vidimo na prethodnoj Pro varijanti. Baner objavljen na Weibo mreži govori i o smanjenju UW šuma od 4000 Hz, frekvencije koja je u opsegu ljudskog sluha, što znači da će verovatno moći da u potpunosti izoluju glasove sagovornika iz vaše okoline.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi